.

.

 

.

Nieuw in Sweel: Sweel Wonen

Naamsverandering Protestantse Stichting voor Bejaardenzorg Zweeloo. Een naamsverandering, een nieuwe doelstelling en een verscherpte visie. De naam ‘Protestantse Stichting voor Bejaardenzorg Zweeloo’ verandert in ‘Sweel Wonen’.

De stichting is er speciaal voor de inwoners van Sweel en de nieuwe naam geeft betekenis aan deze visie.

Een nieuwe doelstelling
De stichting met 33 woningen aan de Markeweg en Rozettakoekoekstraat in Aalden, wordt gedragen door zes vrijwilligers die zorgen voor de continuïteit van de stichting en het onderhoud van de woningen. Door de veranderende maatschappij en de daarbij horende nieuwe woonwensen ontstond er meer en meer behoefte om de rol van de woonstichting, de doelstelling en het imago tegen het licht te houden.

Dit resulteerde in een helder doel: betaalbare huisvesting creëren voor mensen die een binding hebben met Sweel, waarbij vijftigplussers voorrang genieten. Daarbij investeert de stichting gericht en maatschappelijk om haar toegevoegde waarde te vergroten.

Sweel Wonen
Oorspronkelijk opgericht op 3 juni 1955, werd de Protestantse Stichting voor Bejaardenzorg Zweeloo in de volksmond al snel “de stichting met de lange naam”. Vanaf nu is het Sweel Wonen. Sweel is een knipoog naar het verleden, maar staat ook voor continuïteit en de saamhorigheid van de huidige tijdgeest. Het communiceert duidelijk wie Sweel Wonen is, wat ze doen en voor wie ze het doen.

Zes vrijwilligers staan voor u klaar
Sweel wonen opereert met zes vrijwilligers, Harrie Boerma, Mariëtte Kuilman, Paul Looije, Egbert Oldewening, Alie Ruis en Jan Volders staan voor u klaar. Het e-mail adres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor de website gaat u naar www.sweelwonen.nl.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 20 november 2018

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel