.

.

 

.

Kinderen ontvangen attentie voor feestdagen

Deze week ontvangen kinderen van ouders met een Doe Mee pas een attentie van de gemeente Coevorden in de brievenbus. Het gaat om kinderen van 0 tot 18 jaar waarvan de ouders een inkomen van maximaal 110% van de bijstandsnorm hebben.

Zij krijgen deze week een cadeaubon van € 25,- thuisgestuurd om tijdens de feestdagen iets leuks van te doen.
De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen meedoen. Daarbij is er extra aandacht voor kinderen die opgroeien in een gezin waar veel niet mogelijk is. Het is belangrijk om juist deze kinderen iets extra’s te bieden in de Sinterklaas en Kerst periode. Het versturen van de attentie is een vervolg op de Doe Mee zomeractie. Toen kregen de kinderen ook een aantal attenties speciaal om in de zomervakantie te besteden.
Wethouder Joop Brink vindt het belangrijk dat iedereen meedoet en meetelt: “We willen dat kinderen gezond, gelukkig en veilig opgroeien en dat ze zich kunnen ontwikkelen. Als gemeente hebben we daarom de Doe Mee pas, waarmee we kinderen in minder draagkrachtige gezinnen ondersteunen”.
Ouders met een inkomen van 110% van de toepasselijke bijstandsnorm die nog geen Doe Mee pas hebben kunnen de pas en de attentie aanvragen op www.coevorden.nl.
De Doe Mee acties worden gefinancierd uit de zogenaamde Klijnsmagelden en de middelen die de gemeente Coevorden beschikbaar stelt voor minimabeleid.

Geplaatst 4 december 2018

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel