.

.

 

.

Derde editie van het Zweeler Kerstrondje

Het Zweeler Kerstrondje aanstaande vrijdag is een winters warm welkom bij een vijftal thuiswinkeltjes aan het Klooster en de Schapendijk in Zweeloo. Een achttal enthousiaste en (zeer) creatieve dames openen dan tussen 18.00 en 21.30 uur de deuren van hun prachtig in winter- en kerstsfeer ingerichte winkeltjes.

Niet alleen om u een gezellige avond te bezorgen, maar ook om u met enige trots hun brede assortiment van veelal eigen handgemaakte producten te showen. Zonder de verplichting dat u iets koopt, benadrukken de initiatiefnemers. Gewoon wat rondsnuffelen, een praatje maken en misschien denken van “hier komen we binnenkort nog eens terug”, is al voldoende.

Ambachtelijke creatievelingen
Wat in 2015 begon als een bescheiden initiatief, is inmiddels uitgegroeid tot een bijna niet meer weg te denken kerstevenement In Zweeloo. OEK ging even langs bij Hilda Nijenbanning (42), eigenaresse van Hil interior & lifestyle en een van de initiatiefnemers van het eerste uur. Petra Kleinman (44) van Heerlijk Zoet schuift aan bij ons gesprek. Hilda: “Het was Edie ten Hoor van Klimbim, die met haar spontane enthousiasme met het idee kwam: we moeten als ambachtelijke creatievelingen in het dorp Zweeloo wat meer aan de weg timmeren. Daarmee sloeg Edie de spijker figuurlijk op de kop. Een heleboel mensen hebben geen enkele weet dat er hier een aantal leuke ambachtelijke winkeltjes zijn en nog minder wat voor moois ze kunnen bieden. Met het Zweeler Kerstrondje proberen we die bekendheid wat op te vijzelen.”

Samen ondernemen
Voor de een is het een uit de hand gelopen hobby, voor de ander zachtjesaan een bijna professionele bezigheid. De gemeenschappelijke noemer van de acht dames is dat ze allen veel liefde, tijd en energie in hun “hobby” steken. Petra: “Het is hartstikke leuk om het Kerstrondje met elkaar als Zweeler ondernemers te doen. Samen ondernemen, gezamenlijke ervaringen opdoen en elkaar versterken, het is een louter win-win-situatie.”

Vrijdag 14 december 2018 van 18.00 tot 21.30 uur

Deelnemers:
Bij deze dames wordt u komende vrijdag feestelijk onthaald met een hapje en een drankje (warme chocolademelk en glühwein). U kunt de route wandelen of fietsen, maar wellicht prefereert u de auto in verband met het ietwat afgelegen adres Schapendijk 5.

Klooster 9: Edie ten Hoor en Gina Schijff van Klimbim woondecoraties en klein meubilair.

Kloosterdwarsweg 3: Henk en Antje Veldman van Handweverij Veldman. U ziet hier onder andere prachtige handgeweven kleding en wandkleden. En…. een replica van de Prinses van Sweel. Daarnaast dochter Manda met handgemaakte leren tassen en andere soortgelijke artikelen.

Klooster 52: Hilda Nijenbanning van Hil interior & lifestyle. Tijdloze woonaccessoires, variërend van nieuwe eigen gemaakte producten tot oude doorleefde vondsten.

Klooster 52: Petra Kleinman, eigenaresse van Heerlijk Zoet. Taarten en ander lekkers zoals macarons, cupcakes, eclairs en scones. Pure lekkernijen.

Schapendijk5: Lucie en Wia Beijering van Diggelgoed & Grut. Verschillende tweedehands woonaccessoires, onder andere brocante, vintage, curiosa en een eigen label.

Bijschrift foto:(v.l.n.r.) Gina Schijff, Edie ten Hoor, Lucie Beijering, Wia Beijering, Petra Kleinman, Hilda Nijenbanning, Antje Veldman en Manda Veldman. (Foto: Ina Brinks)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 december 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel