.

.

 

.

Vogelkijkhut 'Aalder Esch' ligt op fantastische lokatie

Onder grote belangstelling, het koude weer trotserend, is afgelopen zaterdag “De Vogelkijkhut” officieel in gebruik genomen. Een kroon op het vele werk! Het project maakt onderdeel uit van de wandelroute “de Rode Draad”.

De bezoekers konden zich tegoed doen aan warme chocolademelk en Glühwein en zo bleef de inwendige mens op temperatuur. Meteen kon men in de 'hut' schuilen tegen de gure koude oostenwind.

Onder begeleiding van de muzikale klanken van de Drentse Jachthoornblazers verrichtte wethouder Joop Brink de opening. Olga de Lange van Natuurmonumenten sprak over de bijzondere samenwerking tussen alle partijen. Jan Kroes, de plaatselijke aannemer, heeft met dit bouwwerk wederom een echt staaltje vakmanschap laten zien. Als u er bent kijk dan eens goed naar de constructie van het dak....!

Prachtig vormgegeven
Het is een prachtig vormgegeven hut uitgevoerd met eiken gebinten. De eiken stonden bij het zwembad in Zweeloo en zijn op deze manier weer terug geplaatst in de omgeving. Een sedumdak, dat in de toekomst geheel opgaat in de natuur, maakt dat het een fraai geheel is geworden. Dit alles op een fantastische locatie achter op de Aalder Esch, het is een schitterende plek om te genieten van de natuur en om even te rusten en tot jezelf te komen.

Dank aan sponsoren en vele vrijwilligers
Het project is tot stand gekomen door de werkgroep “de Rode Draad”, bestaande uit Anneke Kaijser, Ria de Graaf en Joke Holwarda met medewerking van Stichting Aelder Hooghe Kunsten. Anneke, Ria en Joke willen alle sponsoren en de vele vrijwilligers hartelijk bedanken voor de medewerking!

Foto: Onder het toeziend oog van Joke Holwarda knipt wethouder Joop Brink het lint door en opent daarmee de Vogelkijkhut Aalder Esch. (Foto: Ruud Janse Fotografie).

Foto: Afgelopen zaterdag werd de Vogelkijkhut Aalder Esch officieel geopend. De prachtige zichtlijnen over de Koematen, de Kerkhorsten en de Huismaten zijn uniek. Met een wijds uitzicht, want  de bezoekers kunnen vanuit de hut naar Oud Aalden en Meppen kijken. (Foto: Ruud Janse Fotografie).

Oes Eig'n Kraantien d.d. 18 december 2018

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel