.

.

 

.

Glasvezel voor elke inwoner van gemeente Coevorden

Op 10 januari a.s. informatieavond in dorpshuis De Spil. De gemeenteraad van Coevorden stemde afgelopen week in met een financiële bijdrage aan de aanleg van glasvezel in de hele gemeente Coevorden.

De gemeente neemt voor 1,5 miljoen euro deel in de Glasvezel Zuidenveld BV en verstrekt een lening van 2,9 miljoen in de totale investering van ruim 14 miljoen.

Een kwalitatief goede internetverbinding is een basisvoorwaarde voor de agrarische sector, toerisme, andere ondernemers én particulieren die met meerdere apparaten tegelijk van internet gebruik maken. Ook draagt glasvezel bij aan een goed vestigingsklimaat voor zowel nieuwe bedrijven als inwoners. Het draagt bij aan een leefbaar buitengebied.

Hoe verder?
Na het besluit van de raad zal de Glasvezel Zuidenveld BV opgericht worden. Binnenkort presenteert de BV de verschillende abonnementsvormen van de providers (dat zijn de aanbieders van TV, internet en telefoon). Inwoners kunnen een abonnement afsluiten dat pas ingaat op het moment dat de aansluiting er is en werkt. 72% van de inwoners tekende al een intentieverklaring; voor 1 april moet 40% van de inwoners echt hebben getekend voor een abonnement om de aanleg te kunnen starten. Vrijwillige ambassadeurs gaan de komende weken de dorpen in.

Informatieavonden
De eerste twee informatieavonden van Glasvezel Zuidenveld worden gehouden op 10 en 15 januari. Op 10 januari is Glasvezel Zuidenveld te gast in De Spil in Zweeloo. Op 15 januari wordt de informatieavond gehouden in restaurant Cornelis in Dalen. Beide avonden inloop vanaf 19:00, start 19:30. Kijk voor meer informatie op www.glasvezelzuidenveld.nl

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 december 2018

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel