.

.

 

.

TOP2000dienst in kerk van Aalden

Een speciale dienst op zondag 30 december. In vele huizen ruikt het tussen kerst en oud en nieuw naar knieperties, rollegies en oliebollen. Geuren passend bij deze tijd van het jaar. En bij die geuren horen dan vaak de geluiden van de TOP2000 op de radio. Zoveel mooie nummers komen voorbij.

Nummers die je ergens aan doen denken, herinneringen. Nummers die je muzikaal wat doen. Nummers die qua teksten aansprekend zijn. “Dergelijke nummers zijn de laatste tijd ook aangeleverd, om verwerkt te worden tot een kerkdienst. Een dienst die gehouden wordt in de kerk van Aalden, op zondag 30 december, om 10 uur. Eén van de vele TOP2000diensten die in Nederland worden gehouden in deze tijd. De eerste keer dat het in Aalden gebeurt,” vertellen de organisatoren van deze speciale dienst, Romy Robbers-Frensen, Henk Grobbe en Anke Kamman-van den Brink.

‘Muziekmensen’
“We maakten al eens een dergelijke dienst mee in Assen,” aldus Romy en Anke, “en ik hou veel van muziek,” vult Henk aan. Zij kregen de vrije hand om, met aanwijzingen van de overkoepelende organisatie, een dienst te maken, en uit te voeren. “Toen we er mee aan de slag gingen, was het aankaarten van een dergelijke dienst meteen aanleiding voor ‘muziekmensen’ onder ons, om een bandje te gaan vormen, met piano, gitaar, drum, saxofoon en zang,” aldus Romy, “dat laten we in het volste vertrouwen aan hen over.” “Verder is er een goede ‘beamist’, die de overige nummers via YouTube zal laten horen,” vult Henk aan.

“We geven onze eigen invulling aan de dienst,” zegt Anke, “met bijvoorbeeld ook een kaarsenceremonie, maar het belangrijkste zijn de nummers, die mensen ons hebben aangeleverd. Zo veel, dat we ze niet allemaal konden gebruiken. Maar de overige nummers zijn te horen in het MuziekCafé na de dienst, in De Drieklank.”

Een speciale dienst dus, met muziek om naar te luisteren, te herinneren, te voelen, te beleven en, uiteraard, mee te zingen. De deur staat open voor wie op 30 december een ‘anders-dan-anders’-kerkdienst wil meemaken.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 december 2018

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel