.

.

 

.

Nog even Terzijde .... Wat goed

Toen ik 3 jaar geleden in december hier kwam wonen was ik niet op de hoogte van de traditie van het slepen op Oud en Nieuw. Helaas merkte ik dat een leuke traditie verworden is tot vandalisme door een kleine groep jongeren; in mijn tuin ging het vogelhuis weg en kapot en werd het verkoopbord bij mijn buren weggegooid. Bij de Aelder Meent was meer dan 4.000 euro schade.

De laatste paar jaar is de schade telkens minder geworden. In mijn ogen komt dat door het feit dat de jeugd van Sweelpop en v.v. Sweel in de nacht naar Nieuwjaarsdag gezamenlijk een feest op ’t Alterbarg organiseren om zo de jeugd te binden en zo te voorkomen dat hier “rare” dingen gebeuren. Ze houden zelf toezicht en dat vind ik geweldig; het gaat wel om vrijwilligers die toezicht houden tot diep in de nacht. Dank mensen!

Ook maak ik nu voor het eerst de voorbereidingen op Zuidenveld mee. Ik proefde aarzelingen in het dorp: leeft het nog wel, is het niet uit de tijd? Toch merk ik dan dat als het spannend wordt, er mensen opstaan en de handschoen opnemen om voor te gaan in de organisatie.

Zelf vind ik - als nieuwkomer goed luisterend – dat de waarde vooral zit in het samen creatief bezig zijn en ervoor gaan. De samenhang binnen de dorpen is er ontzettend mee gediend. Wel vind ik het erg dat de meest mooie creaties al na 3 dagen weer worden weggehaald na weken van ploeteren. Laat de produkten nog een week staan!

~ Hans Terbach ~

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 januari 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel