Artikel
Zuidenveld 2019 in Zweeloo met als thema ”Uit de Kunst”

Het zal zachtjesaan bij iedereen wel bekend zijn: komende zomer strijkt het Zuidenveldcircus weer neer in Zweeloo. Mocht u de data nog niet genoteerd hebben, pak de agenda en omcirkel donderdag 11 juli tot en met zondag 14 juli.

De Zuidenveldtentoonstelling is een jaarlijks terugkerend feest dat om de beurt wordt georganiseerd in een van de acht kernen in de Zuidoosthoek van Drenthe: Coevorden, Dalen, Emmen, Odoorn, O’hesselen, Schoonebeek, Sleen en volgend jaar dus in Zweeloo. En helaas, helaas: het eeuwfeest is ons net niet gegund. Volgend jaar hebben wij het 99e Zuidenveld!

Plaatselijk Zuidenveldcomité
Het plaatselijk Zuidenveldcomité is inmiddels weer bemand en opgetuigd. Deels met bekende namen van 2011 en deels met nieuwkomers. We zetten ze even op een rijtje: Nathalie Matijsen (voorzitter), Anita Klingenberg (secretaris), Harry Kuipers, Anne-Magreet Boerma, Wilfried Reuvers, Bert Koops en Han Geisler. En, niet onbelangrijk, de functie van penningmeester: die is helaas nog vacant.

Dorpenronde

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Onderdeel hiervan is de dorpenronde, waarbij de inwoners geïnformeerd worden over de historie en organisatie van het Zuidenveld. En uiteraard wordt verteld wat de laatste nieuwtjes zijn en wat er van de inwoners wordt verwacht. Benneveld, Meppen, Wezup en Zweeloo zijn inmiddels door het plaatselijk comité bezocht. De opkomst varieerde volgens voorzitter Nathalie Matijsen van “zoals verwacht” tot enorm. “Wat in alle dorpen opviel was de drive om er samen iets moois van te maken. Het enthousiasme spatte er nu al vanaf. Dat belooft wat.”

Aalden en (wellicht) Wezuperbrug zijn de komende dorpen die bezocht worden (Aalden: dinsdag 13 november om 20.00 uur in de Aelder Meent). Ook het AZC wordt nog benaderd om mee te doen.

Thema Zuidenveldfeest 2019 is: ”Uit de kunst”
OEK ging afgelopen woensdag even meeluisteren in De Spil in Zweeloo. Waar het gezellig druk was met zo’n 55 belangstellenden. Uiteraard was iedereen nieuwsgierig naar het centrale thema voor het komende Zuidenveldfeest. En ja hoor, het is …. Uit de kunst.

Een thema waarmee volgens voorzitter Nathalie Matijsen de creatievelingen wel raad mee zullen weten bij het optuigen van de praalwagens, bogen en straatversiering. Immers, de voormalige gemeente Zweeloo heeft iets met (beeldende) kunst en is verder een prachtige omgeving om in te wonen en te recreëren. Kortom, het is hier “uit de kunst”.

Evenemententerrein Zuidenveld aan het Eswegje
Was het evenemententerrein acht jaar geleden nog aan de Kruisstraat, straks in juli 2019 is dat het terrein aan de oostkant van het Eswegje in Zweeloo. Waarover nog geen besluit is genomen, is de dag van de optocht. Wordt dat zoals acht jaar geleden de vrijdagavond of wordt het de traditionele donderdagavond. We zullen het binnenkort wel horen.

Vrijwilligers gezocht
Bij zo’n groots evenement als het Zuidenveldfeest is de organisatie afhankelijk van vele vrijwilligers. Gelukkig zijn die er ook. Maar…. vrijwilligers zijn er nooit genoeg, vele handen maken immers licht werk. Mocht u het leuk vinden om als vrijwilliger uw steentje bij te dragen, aarzel dan niet en spreek één van de leden van het comité aan. Of stuur een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Op de website www.zuidenveld.com kunnen we straks alles volgen over het Zuidenveld. Er staat nu nog informatie van het afgelopen jaar in Dalen op, maar dat zal snel veranderen.

Bijschrift foto: Het plaatselijk Zuidenveldcomité Zweeloo is op tournee. Dat verloopt volgens  voorzitter Nathalie Matijsen (rechts) uit de kunst! (Foto: Ruud Janse Fotografie)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 6 november 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Foto's Zuidenveld 2019, dressuur en springwedstrijden

Justin Scheffer uit Aalden paradeert tijdens de Zuidenveldkeuring met twee Welsh pon...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder

Foto's Zuidenveld 2019

Joop Timmer en andere liefhebbers zetten de schouders eronder, met als resultaat een schapenkeuring op zaterdag, compleet met een keurmeester die speciaal vanuit Schotland was ing...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder

Bedankt

Waar een klein dorp groot in kan zijn! Wij blikken met een trots gevoel terug op een zeer geslaagd Zuidenveldfestival. Een geslaagd Zuidenveld krijg je alleen maar als je betrokken inwoners heb...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder
Willekeurige foto