Artikel
Lex van Keulen exposeert in Aelder Meent

In de Aelder Meent is een bijzondere expositie ingericht met tekeningen van Lex van Keulen. De tentoonstelling telt veertig werken met IJslandse paarden en een aantal tekeningen van klassieke zeilschepen en zeegezichten.

De opening van de expositie werd zaterdagmiddag verricht door Thorgeir Gudlaugsson, internationaal jurylid voor IJslandse paarden en tevens beeldend kunstenaar.

Uitgangspunt voor de tentoonstelling is Van Keulen’s belangstelling voor de expressieve kenmerken en eigenschappen van de IJslandse paarden. Verder kan ook de zeilvaart op zijn warme belangstelling rekenen, getuige de tekeningen van klassieke zeilschepen en zeegezichten. Daarvan zijn er ook enkele tijdens deze expositie te zien.

IJzig koude winter
Lex van Keulen is een echte paardengek, besmet met het gevreesde ijslandervirus. Dat gaat nooit meer over. Het begon allemaal in 1957, toen hij op weg naar school een groepje mottige paardjes zag in een weilandje in Bentveld. Meestal stonden ze ingetogen het ijskoude weer te trotseren, maar dan opeens stoven ze vol energie door de wei. Lex bleef die hele ijzig koude winter op de fiets naar school gaan om die paardjes maar te kunnen zien. Jaren later, om precies te zijn in 1972, kwam hij te wonen naast de importeur van die paardjes en kwam Lex er achter dat het IJslandse paarden waren.

Lange tochten
Lex is voor eeuwig verslingerd aan hun vriendelijk karakter gecombineerd met een tomeloos temperament zodra je er op stapt. Sindsdien heeft hij ze gereden, er mee gefokt  en er lange tochten mee gemaakt. Hij zit nu zo’n 60 jaar ”in de IJslanders”,  kan ze echter als gevolg van de ziekte van Parkinson niet meer rijden. Maar ze tekenen en er boeken over schrijven kan hij nog wel. En dat doet hij dus ook. Door de ziekte is tekenen uit de hand er niet meer bij. Voor zijn tekeningen maakt hij gebruik van het computerprogramma Corel Draw. De tekeningen worden geprint door drukkerij Nuno uit Zweeloo.

De expositie duurt nog tot eind december. De Aelder Meent is geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer info op www.aeldermeent.nl en de wekelijkse advertentie van de Aelder Meent in OEK.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 november 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Bijzondere stadswandel(z)ing door mannenkoor HEM

Donderdag 20 december wordt er iets heel bijzonders gedaan door Mannenkoor HEM. Dit omdat de roemruchte historie van Coevorden niet zo bij de kersttijd past. Mannenkoor HEM heeft een bijzondere sta...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Voorbereidingen voor ‘Het IJzerkoekenoproer’ zijn in volle gang.

Theatergroep WIJ is onder begeleiding van Theaterbedrijf Maters & Roberti druk bezig met de repetities voor de Het IJzerkoekenoproer van Coevorden. Op 22 december brengen zij de geschiedenis tot leven doo...

dinsdag, 11 december 2018

Lees verder

Hofpoort Incluis

Hofpoort Incluis, het pop-uptheater aan het Stationsplein/hoek Friesestraat, heeft weer een activiteit op de agenda staan. Op zaterdag 8 december 2018 van 13.00 tot 16.00 uur worden knieperties gebakken met Vrouwen van...

dinsdag, 4 december 2018

Lees verder
Willekeurige foto