Artikel
Stieneke en Huub kijken met goed gevoel terug op duurzame huizenroute
Afgelopen vrijdagavond was de bekendmaking van het 'Duurzaamste huis van Nederland' in de Apenheul in Apeldoorn. Samen met Dick Schinkel uit Meppen, zonder wie ons huis niet zo degelijk gebouwd zou zijn, hebben we het evenement bezocht.
Zowel de publieksprijs als de juryprijzen werden bekendgemaakt. We wisten dat we niet in de prijzen zouden vallen. De winnaars van Brabant en Overijssel lagen in het tussenklassement ver voor. Voor hen was tot het einde spannend wie zou winnen. Uiteindelijk heeft Overijssel gewonnen met 19 stemmen meer.
De vakjury had een hele kluif aan het kiezen. In hoeverre de gebruikte materialen en technieken gemakkelijk door anderen over te nemen zijn, bleek een belangrijk criterium.
We hebben met veel mensen kunnen praten over verduurzaming van huizen. Het was een plezierige bijeenkomst met veel enthousiaste mensen. We kijken met een goed gevoel terug op de verkiezingstijd / strijd en zonder steun uit de Zweeler gemeenschap waren we nooit zo ver gekomen.
Dus daarvoor hartelijke dank!
Met vriendelijke groeten Stieneke en Huub
 
www.duurzamehuizenroute.nl is een initiatief van een echtpaar dat met heel veel moeite informatie vond over technieken en materialen om hun huis te verduurzamen. Vooral de ervaringen van andere huiseigenaren misten ze. Ze wilden op een laagdrempelige manier met anderen hun kennis delen en bedachten deze opzet. In zes jaar tijd is het uitgegroeid tot een bestand van meer dan 1.300 woningen waarover de bewoners hun verhaal kwijt willen. Het kan over iets simpels gaan als een nieuwe verwarmingsketel,  maar ook over het bouwen van een nieuw huis. Ook eigenaren van oude woningen kunnen er terecht. De winnaars in de categorie 'woningen van voor 1945', wonen in een huis dat in 1845 gebouwd is. Ook de rijtjeshuizen ontbreken niet.
Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 november 2018
 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zuidenveld Nieuwsbrief 6

Beste inwoners, de voorverkoop van de feestavond op de zaterdag is gestart. Als je nu een kaartje koopt, ben je 5 euro goedkoper uit dan aan de kassa. Afgelopen week heb...

woensdag, 26 juni 2019

Lees verder

Drie generaties de luchtballon in

Bijzonder kado voor Geesje Hagting-Elving. Vorig jaar maart werd Geesje Hagting-Elving 80 jaar. Als oud-Wisper woont ze nu al geruime tijd in Aal...

dinsdag, 25 juni 2019

Lees verder

Vrijdag heropening jeugdsoos in Zweeloo

Van 17.00 uur tot 20.00 uur open huis. Vanaf vrijdag 28 juni kunnen de jongeren uit Zweeler dorpen elke week weer bij elkaar komen in de jeugdsoos ‘nieuwe stijl’. De afgelopen wek...

dinsdag, 25 juni 2019

Lees verder
Willekeurige foto