Artikel
Opening en ingebruikname Vogelkijkhut
Op zaterdag 15 september werd in Benneveld het eerste deel van de wandelroute “De Rode Draad” officieel geopend. Het project is geïnitieerd door de gelijknamige werkgroep van Stichting Aelder Hooghe Kunsten,.

Nu, twee maanden later, op zaterdag 15 december a.s. wordt de vogelkijkhut, onderdeel van “De Rode Draad”, officieel in gebruik genomen.

De unieke plaats van de hut is een mooi rustpunt om te genieten van de natuur, de stilte, de vogels en, als het meezit, kunt u ook nog een ree in het veld  zien.
De hut is met natuurlijke materialen gebouwd en door de bijzondere vormgeving en het sedum-dak uitstekend passend in deze natuurlijke omgeving. De prachtige zichtlijnen over de Koematen, de Kerkhorsten en de Huismaten zijn uniek! Tevens kan je vanuit de hut naar Oud Aalden en Meppen kijken.

Wij nodigen belangstellenden van harte uit om zaterdag 15 december a.s. om 15.30 uur achter op de Aalder Esch aanwezig te zijn bij deze officiële opening.

De vogelkijkhut is mede financieel mogelijk gemaakt door de toegekende subsidieverlening vanuit het stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Rabobank, Sobriëtas en VTRB.

Natuurmonumenten heeft de grond beschikbaar gesteld en Jan Kroes van Houtzagerij en Bouwbedrijf Zweeloo heeft de vogelkijkhut gebouwd.

Wij bedanken nogmaals alle sponsoren en vrijwilligers die dit hele project mede tot stand hebben gebracht.  

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 november 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

CBS De Schutse vraagt aandacht voor het onderwijs.

Afgelopen vrijdag 15 maart waren de deuren van CBS De Schutse gewoon open. Dat we niet gingen staken, wil niet zeggen dat we ons geen zorgen maken over de toekomst van...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Aanschuifmaaltijden

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende ...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Drentse Bespaarmarkt komt in de gemeente Coevorden

Wilt u ook een energiezuinig huis met een lage energierekening en meer wooncomfort? Op dinsdag 26 maart organiseert de gemeente Coevorden samen met het Drents Energieloket een Bespaarmarkt over het toepass...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto