Artikel
Opening en ingebruikname Vogelkijkhut
Op zaterdag 15 september werd in Benneveld het eerste deel van de wandelroute “De Rode Draad” officieel geopend. Het project is geïnitieerd door de gelijknamige werkgroep van Stichting Aelder Hooghe Kunsten,.

Nu, twee maanden later, op zaterdag 15 december a.s. wordt de vogelkijkhut, onderdeel van “De Rode Draad”, officieel in gebruik genomen.

De unieke plaats van de hut is een mooi rustpunt om te genieten van de natuur, de stilte, de vogels en, als het meezit, kunt u ook nog een ree in het veld  zien.
De hut is met natuurlijke materialen gebouwd en door de bijzondere vormgeving en het sedum-dak uitstekend passend in deze natuurlijke omgeving. De prachtige zichtlijnen over de Koematen, de Kerkhorsten en de Huismaten zijn uniek! Tevens kan je vanuit de hut naar Oud Aalden en Meppen kijken.

Wij nodigen belangstellenden van harte uit om zaterdag 15 december a.s. om 15.30 uur achter op de Aalder Esch aanwezig te zijn bij deze officiële opening.

De vogelkijkhut is mede financieel mogelijk gemaakt door de toegekende subsidieverlening vanuit het stimuleringsfonds van de gemeente Coevorden, Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe, Rabobank, Sobriëtas en VTRB.

Natuurmonumenten heeft de grond beschikbaar gesteld en Jan Kroes van Houtzagerij en Bouwbedrijf Zweeloo heeft de vogelkijkhut gebouwd.

Wij bedanken nogmaals alle sponsoren en vrijwilligers die dit hele project mede tot stand hebben gebracht.  

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 november 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zuidenveld Nieuwsbrief 6

Beste inwoners, de voorverkoop van de feestavond op de zaterdag is gestart. Als je nu een kaartje koopt, ben je 5 euro goedkoper uit dan aan de kassa. Afgelopen week heb...

woensdag, 26 juni 2019

Lees verder

Drie generaties de luchtballon in

Bijzonder kado voor Geesje Hagting-Elving. Vorig jaar maart werd Geesje Hagting-Elving 80 jaar. Als oud-Wisper woont ze nu al geruime tijd in Aal...

dinsdag, 25 juni 2019

Lees verder

Vrijdag heropening jeugdsoos in Zweeloo

Van 17.00 uur tot 20.00 uur open huis. Vanaf vrijdag 28 juni kunnen de jongeren uit Zweeler dorpen elke week weer bij elkaar komen in de jeugdsoos ‘nieuwe stijl’. De afgelopen wek...

dinsdag, 25 juni 2019

Lees verder
Willekeurige foto