.

.

 

.

Volle bak bij informatieavond Glasvezel Zuidenveld in Wezup

 

Afgelopen dinsdag was Wezup aan de beurt in de estafetterij van infoavonden van de Stichting Glasvezel Zuidenveld. De schuurzaal van HCR Hegen was goed gevuld met belangstellenden. Na een korte aftrap gaf Glasvezel Zuidenveld voorzitter Jaap Ruiter op 5 februari bij Hegen in Wezup het woord aan Marja Jonkers.

Zij loodste de ruim 50 aanwezigen in twee etappes door een heldere presentatie met vele wetenswaardigheden over ons glasvezelproject. Ons, want het is eenburgerinitiatief dat met financiële steun van de gemeente Coevorden en Rendo gaat zorgen dat alle, maar dan ook echt alle woningen in de gemeente Coevorden op ultrasnel glasvezel aangesloten gaan worden.

Het unieke is, dat de burger daarbij zelf niet in de buidel hoeft te tasten: voor iedere inwoner die zich nu inschrijft voor een abonnement bij een van de aanbieders krijgt binnen maximaal twee jaar gratis een glasvezelaansluiting: om het project mogelijk te maken willen de financiers een garantie dat 40% van de potentiële gebruikers zich nu verplicht tot een  abonnement van tenminste één jaar.

Drie aanbieders om uit te kiezen
Aangezien zo'n aansluiting alleen maar voordelen heeft, wordt de optie "niet meedoen" zo goed als uitgeschakeld. Rest een keuze te maken tussen de aanbieders Trinet en Tweak. Trinet biedt de mogelijkheid de bestaande coaxkabels te gebruiken voor niet-interactieve tv. Internet is "altijd snel" en werkt via 8-aderige cat-5 of cat-6 kabels of via Wifi. Wie alle mogelijkheden uit zijn smart-tv wil halen zal die via zo'n internetkabel moeten aansluiten.

Trinet geeft de monteur ruim meer tijd om dat te doen dan Tweak. Daar staat tegenover dat Tweak een iets goedkoper abonnement heeft en altijd 1.000 Mbit/s levert. Ten opzichte van een KPN aansluiting is dat 100 tot 1.000 maal sneller dan nu! Voor Ziggo gebruikers wordt de downloadsnelheid 5 - 10 keer sneller, de upload echter wel 50 keer sneller. En dat alles voor ongeveer dezelfde maandkosten als nu!

Al met al een overtuigend verhaal waar alle inwoners van de buitengebieden van Coevorden heel blij mee moeten zijn!

Bijschrift foto: De aanwezigen luisteren aandachtig naar het heldere betoog van Marja Jonkers. (Foto : Cornelia Brugman)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 februari 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel