.

.

 

.

Ideeën gezocht voor facelift Busstation Zweeloo

Dinsdag 26 februari inloopmiddag dorpshuis De Spil. Je stapt met je twee kinderen uit de bus. Het is warm en je gaat onder een bijzondere kunstboom met zonnepanelen op een mooi bankje zitten. Naast je zie je een kleurrijk bloemperk. Je kijkt voor je uit en ziet een schilderijlijst met een tekst eronder. ‘Ons museum is buiten, Kunstenaarsdorp Zweeloo’ staat erop geschreven.

Als je door de lijst heen kijkt, zie je het groene landschap om je heen met een kronkelend stroompje en op de achtergrond een paar monumentale boerderijen en een restant van de oude trambrug. Je kinderen zijn inmiddels op een houten uitkijktoren geklommen. Je kijkt verder om je heen en ziet een toiletgebouw met baby-verschoonplek, een overdekte fietsenstalling, en een glazen huisje dat in de winter vast verwarmd wordt. Een paar fietsers stappen af en vullen hun flesje bij het watertappunt.  Wat een fijne plek is dit toch denk je.

Wat niet is, kan wel komen?
Iedereen die weleens met de bus in Zweeloo aankomt of langs het busstation rijdt weet dat bovenstaande niet de realiteit is. Het huidige busstation doet de ecologische waarde van het achterliggende beekdallandschap en het cultuurhistorische karakter van Zweeloo weinig eer aan terwijl het wel het eerste is wat je ziet als je Zweeloo binnen rijdt.

Maar dat kan nu gaan veranderen! We schreven het al eerder, Zweeloo is aangemerkt als een ‘hub’. Even ter opfrissing, een hub is een vervoersknooppunt in Groningen of Drenthe. In Groningen en Drenthe zijn op dit moment 55 hubs. Op een hub kunnen reizigers overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. En bij een hub horen meer voorzieningen dan bij gewone bushaltes.

Inloopmiddag
Maar aan wat voor voorzieningen hebben wij in Zweeloo behoefte en waaraan niet?We horen het graag! Wilfried Reuvers van het Buro voor groene ruimtes en Jan Kroes van Houtzagerij en Bouwbedrijf Zweeloo lieten hun creatieve geest al op deze vraag los en maakten mooie ontwerpen om jullie te inspireren. Deze ontwerpen zijn te zien tijdens een inloopmiddag op dinsdag 26 februari tussen 16.00 uur en 19.00 uur in De Spil in Zweeloo. Niks ligt nog vast. Dus kom langs en geef aan waar de gemeente rekening mee moet houden. Ideeën en reacties kunnen ook rechtstreeks doorgegeven worden aan de gemeente (Marc Pothof, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of aan Dorpsbelangen Zweeloo (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Laten we deze kans grijpen om er samen iets moois van te maken!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 februari 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel