Artikel
Kinderen ontvangen attentie voor feestdagen

Deze week ontvangen kinderen van ouders met een Doe Mee pas een attentie van de gemeente Coevorden in de brievenbus. Het gaat om kinderen van 0 tot 18 jaar waarvan de ouders een inkomen van maximaal 110% van de bijstandsnorm hebben.

Zij krijgen deze week een cadeaubon van € 25,- thuisgestuurd om tijdens de feestdagen iets leuks van te doen.
De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen meedoen. Daarbij is er extra aandacht voor kinderen die opgroeien in een gezin waar veel niet mogelijk is. Het is belangrijk om juist deze kinderen iets extra’s te bieden in de Sinterklaas en Kerst periode. Het versturen van de attentie is een vervolg op de Doe Mee zomeractie. Toen kregen de kinderen ook een aantal attenties speciaal om in de zomervakantie te besteden.
Wethouder Joop Brink vindt het belangrijk dat iedereen meedoet en meetelt: “We willen dat kinderen gezond, gelukkig en veilig opgroeien en dat ze zich kunnen ontwikkelen. Als gemeente hebben we daarom de Doe Mee pas, waarmee we kinderen in minder draagkrachtige gezinnen ondersteunen”.
Ouders met een inkomen van 110% van de toepasselijke bijstandsnorm die nog geen Doe Mee pas hebben kunnen de pas en de attentie aanvragen op www.coevorden.nl.
De Doe Mee acties worden gefinancierd uit de zogenaamde Klijnsmagelden en de middelen die de gemeente Coevorden beschikbaar stelt voor minimabeleid.

Geplaatst 4 december 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Willekeurige foto