.

.

 

.

Voorzitter Nathalie Matijsen van Zuidenveld-comité Zweeloo:

'Het is mooi om zo´n kar te mogen trekken'
“De voorbereidingen voor Zuidenveld 2011 zijn in volle gang. De locatie is bekend en we hebben onze ideeën in een streefbeeld vertaald.” Dat zegt Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité. Nathalie heeft zoals gemeld het stokje overgenomen van Jan Katerberg, die vanwege drukke werkzaamheden zijn taken als voorzitter heeft neergelegd.
Nathalie kijkt uit naar de klus. Ze zegt: "De Zuidenveldkoorts stijgt met de dag. Je merkt nu al dat het begint te leven. Ik voel het een beetje als de carnavalkoorts van Zweeloo en omstreken. Als plaatselijk comité houden wij ons voornamelijk bezig met het feestelijke gebeuren rondom het Zuidenveld.

We zijn hartstikke enthousiast! Maar onze drijvende krachten zijn toch vooral al die honderden vrijwilligers, die zich inspannen om Zuidenveld 2011 in Zweeloo een groot en gezellig evenement te laten zijn. Het is natuurlijk mooi om zo´n kar te mogen trekken. Los daarvan vind ik het een uitdaging om door middel van dit soort activiteiten Zweeloo op de kaart te zetten, en een steentje bij te dragen aan het saamhorigheidsgevoel binnen de dorpen.”
Het plaatselijk comité heeft een streefbeeld opgesteld, waar het Zuidenveld naar het idee van de comité-leden aan moet voldoen. “Eén van de elementen daarin is dat het een feest moet zijn voor iedereen. Dus we willen voor alle leeftijdsgroepen één of meerdere activiteiten organiseren. En er zal zowel gedacht worden aan actieve, als aan culturele elementen. Zoals inmiddels bekend hebben we met de medewerking van de landeigenaren, weer de beschikking over de landerijen aan de Marktstraat / Burg. Tonkensstraat. Dat is natuurlijk een mooi gelegen centrale locatie.” Nathalie is moeder van 2 kinderen en daarnaast verantwoordelijk voor de afdeling veiligheid, gezondheid en milieu bij DSM in Emmen. Ze is geboren in Ter Apel en opgegroeid in Weerdinge.
Na haar studie in Wageningen verhuisde ze in 1994 naar Zweeloo en runt er samen met haar man Johan een boerderij. ”In mijn jeugdjaren gingen wij altijd op de fiets naar het Zuidenveld. Nu moet ik wel toegeven dat mijn interesse toen vooral uitging naar het feestelijke gedeelte. Sinds ik in Zweeloo op de boerderij woon, gaan we ook altijd naar de keuringen en concoursen. Wat ik het mooiste ervaar aan het evenement is de weg er naar toe; hoe iedereen samen in de dorpen, met een enorme inzet en enthousiasme het Zuidenveld tot een succes wil maken.” Na de zomervakantie volgt een dorpenronde. Dan worden de plannen voor Zuidenveld 2011 nader aan de bevolking gepresenteerd.
Bijschrift foto: Voorzitter Nathalie Matijsen van het comité Zuidenveld Zweeloo nam zondag 20 juni jl. het stokje over van Jo Koop, voorzitter van het plaatselijk comité in Dalen. (Foto: Ruud Janse Fotografie)

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel