.

.

 

.

Warm applaus voor Anne Tromp en Jaap Kolk

Twee trouwe “Loozangers” werden vorige week in het zonnetje gezet! Tijdens de jaarvergadering van De Loozangers, vorige week dinsdag, heeft Madeleine Beaumont (voorzitter) Jaap Kolk de oorkonde overhandigd waarmee de Bond van Koren in Drenthe blijk geeft van zijn waardering voor 50 jaar zingen in koorverband. Daarbij kreeg Jaap, al weer 5 jaar erelid van De Loozangers, een feestelijk bos bloemen uit handen van de voorzitter.

Bij dezelfde gelegenheid werd Anne Tromp in het zonnetje gezet omdat zij inmiddels 25 jaar lid is van De Loozangers. Haar liefde voor muziek blijkt ook uit haar deelname aan “De Toorn van Thunaer”, muziektheater op het landgoed De Klencke in september dit jaar. Anne kreeg natuurlijk ook een mooie bos bloemen.

Jaap Kolk kwam in zijn jonge jaren als leraar uit Friesland naar Aalden om aan de lagere school les te geven. In zijn vrije tijd studeerde Jaap wiskunde en na afronding daarvan had hij in 1969 tijd voor het koor. Hij werd “ingelijfd” bij de bassen en tot de dag van vandaag is hij een trouw koorlid, bescheiden in de omgang, duidelijk over wat hij niet of juist wel wil en boordevol verhalen over zijn leven in Drenthe. Daarnaast is Jaap ook een mens met een fabelachtig geheugen, in staat om met veel plezier  herinneringen op te halen. Geloof me, zingen is gezond. Als iemand daarvan het levend bewijs is dan is dat “onze” Jaap, 82 jaar jong. Voor de volledigheid, Jaap beleeft ook veel plezier aan zijn Fiat én hij gaat jaarlijks zonder mopperen de gevallen eikenbladeren te lijf.

Ter afsluiting kregen Anne Tromp en Jaap Kolk een warm applaus.

Anne Tromp krijgt uit handen van voorzitter Madeleine Beaumont een fraaie bos bloemen uitgereikt. (Foto: Jansje Brands)

Madeleine Beaumont overhandigde aan erelid Jaap Kolk de oorkonde van de Bond van Koren in Drenthe: een waardering voor 50 jaar zingen in koorverband. (Foto: Jansje Brands)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 19 februari 2019

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel