.

.

 

.

Glasvezel, nu of nooit

“Dat klinkt wel heel zwart wit”, zult u nu misschien denken. “Nu of nooit, zo’n vaart zal het toch niet lopen?” Maar zo’n vaart loopt het wel. Daarom durven wij dit stuk die titel wel mee te geven. Want waarom is de Stichting Glasvezel Zuidenveld ook alweer opgericht? Omdat de grote marktpartijen die onrendabele stukken Drenthe niet op de rest van de wereld wilden aansluiten.

Omdat het platteland zich maar moest zien te redden met een internetvoorziening uit het stenen tijdperk, want glasvezelkabels aanleggen in relatief dunbevolkte plattelandsgebieden, dat brengt niets op.

Gelukkig leggen we in Drenthe ons niet zomaar overal bij neer en in de gemeente Coevorden is dat niet anders. Daar werken 150 vrijwilligers er heel erg hard aan om in hun hele gemeente glasvezel voor iedereen te realiseren. En zij maken geen onderscheid tussen de dorpskernen en het buitengebied. Ze investeren hun tijd en energie in de Stichting Glasvezel Zuidenveld en doen er alles aan om voor 1 april de vereiste 40% deelname te halen, of misschien wel meer!

Waarom? Omdat zij heel goed beseffen dat de glasvezeltrein nu op hoge snelheid aan komt rijden en als we er nu niet meteen op springen, dan is het te laat. Want denkt u dat als wij de 40% deelname niet halen, één van de telecomreuzen zijn hand over zijn hart zal strijken en ons toch van een glasvezelnetwerk zal gaan voorzien? Nee, dat gaat niet gebeuren. Dan missen wij letterlijk onze aansluiting op de toekomst.

Maar zover laten we het niet komen met z’n allen. We hebben al veel informatieavonden en inloopmomenten gehouden, maar er komen er nog meer. De tenten van Glasvezel Zuidenveld zult u regelmatig tegenkomen op een centrale plaats in uw dorp. Heeft u nog twijfels of vragen, kom dan naar ons toe! Slecht ter been of weinig tijd? Bel of mail ons dan even. Onze helpdesk wordt geheel door vrijwilligers bemenst en zij helpen u graag verder.

Op naar de 40%.
Op naar een leefbaar en vitaal platteland waar jongeren alle kansen krijgen en waar ouderen fijn op hun eigen stek kunnen blijven wonen. Waar onderwijs en zorg niet onderdoen voor die in de stedelijke gebieden. Want iedereen kan hier straks aangesloten worden op glasvezel. Dat regelen we samen, als bewoners, met en voor elkaar. Zonder uw deelname lukt het niet, dus nú is het moment: pak dat formulier en schrijf u in voor een abonnement.

Er zijn nog twee voorlichtingsavonden:
in Meppen (Mepperdennen) op woensdag 27 februari,

in Zweeloo (de Spil) op donderdag 28 februari, beide avonden beginnen om 20.00u.

Voor vragen over abonnementen en hulp bij het invullen van de formulieren kunt u gebruik maken van onze inloopmomenten:

dinsdag van 18.30 tot 20.30 in Wapen van Aelden op 26 februari, 5, 12 en 19 maart,

donderdag van 12.00 tot 14.00u bij Hollander op 21 en 28 februari, 7, 14 en 21 maart,

zaterdag van 10.00 tot 12.00u bij de Coop Weggen op 23 februari, 2, 9, 16 en 23 maart.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 19 februari 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel