.

.

 

.

‘Bloeiend Benneveld’ ontvangt wisselkunstwerk “Water Natuurlijk”

Voor het onderscheidend burgerinitiatief op het gebied van duurzaam natuur- en waterbeheer heeft Water Natuurlijk Vechtstromen afgelopen vrijdag een bijzonder compliment gegeven aan Bloeiend Benneveld.  

Een compliment voor het initiatief van een groep inwoners van Benneveld om hun bermen in en om hun dorp ecologisch te onderhouden.

Het doel is om een aantrekkelijke leefomgeving voor (wilde) bijen, vlinders en andere insecten te realiseren. En de bermen worden mooier om te zien, wat ook een toeristisch belang dient. 

Water Natuurlijk liet het compliment vergezeld gaan van een oorkonde en een wisselkunstwerk: een prachtig keramieken beeld dat de natuur en het water symboliseert. 

Het project ‘Bloeiend Benneveld’ draait inmiddels twee jaar, is zeer succesvol en heeft inmiddels navolging gevonden in zeven omliggende dorpen. Daarmee is ‘Bloeiend Benneveld’ een voorbeeld voor anderen.  Een flinke groep vrijwilligers is betrokken bij het ecologisch bermbeheer. ‘Bloeiend Benneveld’ verdiende het dubbel en dwars om een groot compliment te krijgen.  

Water Natuurlijk Vechtstromen deelt eens per twee jaar op 1 maart in het kader van Nationale Complimentendag een compliment uit aan een persoon of organisatie. Hiermee wil men aandacht en waardering schenken aan een onderscheidend burgerinitiatief op het gebied van duurzaam natuur- en waterbeheer.

Bij de foto: De oorkonde en het wisselkunstwerk werd door de fractie van Water Natuurlijk Vechtstromen afgelopen vrijdag uitgereikt aan de vrijwilligers van ‘Bloeiend Benneveld’.   

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 maart 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel