Artikel
TOP2000dienst in kerk van Aalden

Een speciale dienst op zondag 30 december. In vele huizen ruikt het tussen kerst en oud en nieuw naar knieperties, rollegies en oliebollen. Geuren passend bij deze tijd van het jaar. En bij die geuren horen dan vaak de geluiden van de TOP2000 op de radio. Zoveel mooie nummers komen voorbij.

Nummers die je ergens aan doen denken, herinneringen. Nummers die je muzikaal wat doen. Nummers die qua teksten aansprekend zijn. “Dergelijke nummers zijn de laatste tijd ook aangeleverd, om verwerkt te worden tot een kerkdienst. Een dienst die gehouden wordt in de kerk van Aalden, op zondag 30 december, om 10 uur. Eén van de vele TOP2000diensten die in Nederland worden gehouden in deze tijd. De eerste keer dat het in Aalden gebeurt,” vertellen de organisatoren van deze speciale dienst, Romy Robbers-Frensen, Henk Grobbe en Anke Kamman-van den Brink.

‘Muziekmensen’
“We maakten al eens een dergelijke dienst mee in Assen,” aldus Romy en Anke, “en ik hou veel van muziek,” vult Henk aan. Zij kregen de vrije hand om, met aanwijzingen van de overkoepelende organisatie, een dienst te maken, en uit te voeren. “Toen we er mee aan de slag gingen, was het aankaarten van een dergelijke dienst meteen aanleiding voor ‘muziekmensen’ onder ons, om een bandje te gaan vormen, met piano, gitaar, drum, saxofoon en zang,” aldus Romy, “dat laten we in het volste vertrouwen aan hen over.” “Verder is er een goede ‘beamist’, die de overige nummers via YouTube zal laten horen,” vult Henk aan.

“We geven onze eigen invulling aan de dienst,” zegt Anke, “met bijvoorbeeld ook een kaarsenceremonie, maar het belangrijkste zijn de nummers, die mensen ons hebben aangeleverd. Zo veel, dat we ze niet allemaal konden gebruiken. Maar de overige nummers zijn te horen in het MuziekCafé na de dienst, in De Drieklank.”

Een speciale dienst dus, met muziek om naar te luisteren, te herinneren, te voelen, te beleven en, uiteraard, mee te zingen. De deur staat open voor wie op 30 december een ‘anders-dan-anders’-kerkdienst wil meemaken.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 december 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

CBS De Schutse vraagt aandacht voor het onderwijs.

Afgelopen vrijdag 15 maart waren de deuren van CBS De Schutse gewoon open. Dat we niet gingen staken, wil niet zeggen dat we ons geen zorgen maken over de toekomst van...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Aanschuifmaaltijden

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende ...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Drentse Bespaarmarkt komt in de gemeente Coevorden

Wilt u ook een energiezuinig huis met een lage energierekening en meer wooncomfort? Op dinsdag 26 maart organiseert de gemeente Coevorden samen met het Drents Energieloket een Bespaarmarkt over het toepass...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto