Artikel
TOP2000dienst in kerk van Aalden

Een speciale dienst op zondag 30 december. In vele huizen ruikt het tussen kerst en oud en nieuw naar knieperties, rollegies en oliebollen. Geuren passend bij deze tijd van het jaar. En bij die geuren horen dan vaak de geluiden van de TOP2000 op de radio. Zoveel mooie nummers komen voorbij.

Nummers die je ergens aan doen denken, herinneringen. Nummers die je muzikaal wat doen. Nummers die qua teksten aansprekend zijn. “Dergelijke nummers zijn de laatste tijd ook aangeleverd, om verwerkt te worden tot een kerkdienst. Een dienst die gehouden wordt in de kerk van Aalden, op zondag 30 december, om 10 uur. Eén van de vele TOP2000diensten die in Nederland worden gehouden in deze tijd. De eerste keer dat het in Aalden gebeurt,” vertellen de organisatoren van deze speciale dienst, Romy Robbers-Frensen, Henk Grobbe en Anke Kamman-van den Brink.

‘Muziekmensen’
“We maakten al eens een dergelijke dienst mee in Assen,” aldus Romy en Anke, “en ik hou veel van muziek,” vult Henk aan. Zij kregen de vrije hand om, met aanwijzingen van de overkoepelende organisatie, een dienst te maken, en uit te voeren. “Toen we er mee aan de slag gingen, was het aankaarten van een dergelijke dienst meteen aanleiding voor ‘muziekmensen’ onder ons, om een bandje te gaan vormen, met piano, gitaar, drum, saxofoon en zang,” aldus Romy, “dat laten we in het volste vertrouwen aan hen over.” “Verder is er een goede ‘beamist’, die de overige nummers via YouTube zal laten horen,” vult Henk aan.

“We geven onze eigen invulling aan de dienst,” zegt Anke, “met bijvoorbeeld ook een kaarsenceremonie, maar het belangrijkste zijn de nummers, die mensen ons hebben aangeleverd. Zo veel, dat we ze niet allemaal konden gebruiken. Maar de overige nummers zijn te horen in het MuziekCafé na de dienst, in De Drieklank.”

Een speciale dienst dus, met muziek om naar te luisteren, te herinneren, te voelen, te beleven en, uiteraard, mee te zingen. De deur staat open voor wie op 30 december een ‘anders-dan-anders’-kerkdienst wil meemaken.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 december 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Open huis De Korenhof

Op woensdag 30 januari bent u tussen 14.30 en 16.30 uur van harte welkom bij het open huis van woonwijkcentrum De Korenhof aan de Korenhof 1 in Aalden. Onze medewerkers staan v...

dinsdag, 22 januari 2019

Lees verder

Veel opknapwerk verricht bij grafonderhoud in Zweeloo

De werkgroep onderhoud oude graven is al weer enige jaren enthousiast bezig met het restaureren en opknappen van oude graven op de openbare begraafplaats bij het kerkje van Sweel. We vro...

dinsdag, 22 januari 2019

Lees verder

Indienen aanvraag dorpsbudger Aalden 2018/2019

Zoals u misschien al heeft gelezen of gehoord, heeft Dorpsbelangen Aalden van de Gemeente wederom een budget van € 20.000,-- ontvangen ter verdere verbetering van de leefbaarheid in het dor...

dinsdag, 22 januari 2019

Lees verder
Willekeurige foto