Artikel
TOP2000dienst in kerk van Aalden

Een speciale dienst op zondag 30 december. In vele huizen ruikt het tussen kerst en oud en nieuw naar knieperties, rollegies en oliebollen. Geuren passend bij deze tijd van het jaar. En bij die geuren horen dan vaak de geluiden van de TOP2000 op de radio. Zoveel mooie nummers komen voorbij.

Nummers die je ergens aan doen denken, herinneringen. Nummers die je muzikaal wat doen. Nummers die qua teksten aansprekend zijn. “Dergelijke nummers zijn de laatste tijd ook aangeleverd, om verwerkt te worden tot een kerkdienst. Een dienst die gehouden wordt in de kerk van Aalden, op zondag 30 december, om 10 uur. Eén van de vele TOP2000diensten die in Nederland worden gehouden in deze tijd. De eerste keer dat het in Aalden gebeurt,” vertellen de organisatoren van deze speciale dienst, Romy Robbers-Frensen, Henk Grobbe en Anke Kamman-van den Brink.

‘Muziekmensen’
“We maakten al eens een dergelijke dienst mee in Assen,” aldus Romy en Anke, “en ik hou veel van muziek,” vult Henk aan. Zij kregen de vrije hand om, met aanwijzingen van de overkoepelende organisatie, een dienst te maken, en uit te voeren. “Toen we er mee aan de slag gingen, was het aankaarten van een dergelijke dienst meteen aanleiding voor ‘muziekmensen’ onder ons, om een bandje te gaan vormen, met piano, gitaar, drum, saxofoon en zang,” aldus Romy, “dat laten we in het volste vertrouwen aan hen over.” “Verder is er een goede ‘beamist’, die de overige nummers via YouTube zal laten horen,” vult Henk aan.

“We geven onze eigen invulling aan de dienst,” zegt Anke, “met bijvoorbeeld ook een kaarsenceremonie, maar het belangrijkste zijn de nummers, die mensen ons hebben aangeleverd. Zo veel, dat we ze niet allemaal konden gebruiken. Maar de overige nummers zijn te horen in het MuziekCafé na de dienst, in De Drieklank.”

Een speciale dienst dus, met muziek om naar te luisteren, te herinneren, te voelen, te beleven en, uiteraard, mee te zingen. De deur staat open voor wie op 30 december een ‘anders-dan-anders’-kerkdienst wil meemaken.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 24 december 2018

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zuidenveld Nieuwsbrief 6

Beste inwoners, de voorverkoop van de feestavond op de zaterdag is gestart. Als je nu een kaartje koopt, ben je 5 euro goedkoper uit dan aan de kassa. Afgelopen week heb...

woensdag, 26 juni 2019

Lees verder

Drie generaties de luchtballon in

Bijzonder kado voor Geesje Hagting-Elving. Vorig jaar maart werd Geesje Hagting-Elving 80 jaar. Als oud-Wisper woont ze nu al geruime tijd in Aal...

dinsdag, 25 juni 2019

Lees verder

Vrijdag heropening jeugdsoos in Zweeloo

Van 17.00 uur tot 20.00 uur open huis. Vanaf vrijdag 28 juni kunnen de jongeren uit Zweeler dorpen elke week weer bij elkaar komen in de jeugdsoos ‘nieuwe stijl’. De afgelopen wek...

dinsdag, 25 juni 2019

Lees verder
Willekeurige foto