Artikel
Nog even Terzijde .... Wat goed

Toen ik 3 jaar geleden in december hier kwam wonen was ik niet op de hoogte van de traditie van het slepen op Oud en Nieuw. Helaas merkte ik dat een leuke traditie verworden is tot vandalisme door een kleine groep jongeren; in mijn tuin ging het vogelhuis weg en kapot en werd het verkoopbord bij mijn buren weggegooid. Bij de Aelder Meent was meer dan 4.000 euro schade.

De laatste paar jaar is de schade telkens minder geworden. In mijn ogen komt dat door het feit dat de jeugd van Sweelpop en v.v. Sweel in de nacht naar Nieuwjaarsdag gezamenlijk een feest op ’t Alterbarg organiseren om zo de jeugd te binden en zo te voorkomen dat hier “rare” dingen gebeuren. Ze houden zelf toezicht en dat vind ik geweldig; het gaat wel om vrijwilligers die toezicht houden tot diep in de nacht. Dank mensen!

Ook maak ik nu voor het eerst de voorbereidingen op Zuidenveld mee. Ik proefde aarzelingen in het dorp: leeft het nog wel, is het niet uit de tijd? Toch merk ik dan dat als het spannend wordt, er mensen opstaan en de handschoen opnemen om voor te gaan in de organisatie.

Zelf vind ik - als nieuwkomer goed luisterend – dat de waarde vooral zit in het samen creatief bezig zijn en ervoor gaan. De samenhang binnen de dorpen is er ontzettend mee gediend. Wel vind ik het erg dat de meest mooie creaties al na 3 dagen weer worden weggehaald na weken van ploeteren. Laat de produkten nog een week staan!

~ Hans Terbach ~

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 januari 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

CBS De Schutse vraagt aandacht voor het onderwijs.

Afgelopen vrijdag 15 maart waren de deuren van CBS De Schutse gewoon open. Dat we niet gingen staken, wil niet zeggen dat we ons geen zorgen maken over de toekomst van...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Aanschuifmaaltijden

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende ...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Drentse Bespaarmarkt komt in de gemeente Coevorden

Wilt u ook een energiezuinig huis met een lage energierekening en meer wooncomfort? Op dinsdag 26 maart organiseert de gemeente Coevorden samen met het Drents Energieloket een Bespaarmarkt over het toepass...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto