Artikel
Nog even Terzijde .... Wat goed

Toen ik 3 jaar geleden in december hier kwam wonen was ik niet op de hoogte van de traditie van het slepen op Oud en Nieuw. Helaas merkte ik dat een leuke traditie verworden is tot vandalisme door een kleine groep jongeren; in mijn tuin ging het vogelhuis weg en kapot en werd het verkoopbord bij mijn buren weggegooid. Bij de Aelder Meent was meer dan 4.000 euro schade.

De laatste paar jaar is de schade telkens minder geworden. In mijn ogen komt dat door het feit dat de jeugd van Sweelpop en v.v. Sweel in de nacht naar Nieuwjaarsdag gezamenlijk een feest op ’t Alterbarg organiseren om zo de jeugd te binden en zo te voorkomen dat hier “rare” dingen gebeuren. Ze houden zelf toezicht en dat vind ik geweldig; het gaat wel om vrijwilligers die toezicht houden tot diep in de nacht. Dank mensen!

Ook maak ik nu voor het eerst de voorbereidingen op Zuidenveld mee. Ik proefde aarzelingen in het dorp: leeft het nog wel, is het niet uit de tijd? Toch merk ik dan dat als het spannend wordt, er mensen opstaan en de handschoen opnemen om voor te gaan in de organisatie.

Zelf vind ik - als nieuwkomer goed luisterend – dat de waarde vooral zit in het samen creatief bezig zijn en ervoor gaan. De samenhang binnen de dorpen is er ontzettend mee gediend. Wel vind ik het erg dat de meest mooie creaties al na 3 dagen weer worden weggehaald na weken van ploeteren. Laat de produkten nog een week staan!

~ Hans Terbach ~

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 januari 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Open huis De Korenhof

Op woensdag 30 januari bent u tussen 14.30 en 16.30 uur van harte welkom bij het open huis van woonwijkcentrum De Korenhof aan de Korenhof 1 in Aalden. Onze medewerkers staan v...

dinsdag, 22 januari 2019

Lees verder

Veel opknapwerk verricht bij grafonderhoud in Zweeloo

De werkgroep onderhoud oude graven is al weer enige jaren enthousiast bezig met het restaureren en opknappen van oude graven op de openbare begraafplaats bij het kerkje van Sweel. We vro...

dinsdag, 22 januari 2019

Lees verder

Indienen aanvraag dorpsbudger Aalden 2018/2019

Zoals u misschien al heeft gelezen of gehoord, heeft Dorpsbelangen Aalden van de Gemeente wederom een budget van € 20.000,-- ontvangen ter verdere verbetering van de leefbaarheid in het dor...

dinsdag, 22 januari 2019

Lees verder
Willekeurige foto