Artikel
13e editie Aalden Rondomme ongetwijfeld recordbreker
Omstandigheden gunstig voor snelle tijden en groot deelnemersveld. Een fantastisch sportief evenement, dat is wat de komende editie van de Nieuwjaarloop Aalden Rondomme ongetwijfeld gaat worden. Met een aantal beproefde elementen belooft de 13e editie van deze hardloopcross op zaterdag 12 januari a.s. wederom een succes te worden. ‘Het kan iets moois opleveren!’, blikken de organisatoren alvast vooruit.

Welbekend sportevenement
In een tijdsbestek van dertien jaar is de loop uitgegroeid tot een welbekend sportevenement in de wijde omgeving. Ieder jaar trekken honderden fanatiekelingen de hardloopschoenen weer aan om het parcours langs en rondom het natuurgebied van Aalden en Zweeloo af te leggen. Aalden Rondomme voert de deelnemers door een landschappelijk omgeving en over goed geprepareerde wandelpaden.
 

Laagdrempelige wedstrijd
De Nieuwjaarsloop staat  bekend als een laagdrempelige wedstrijd, maar Aalden Rondomme is niet zomaar een trimloop. Soms prachtig winterweer, maar meermaals werden de lopers gegeseld door wind, sneeuw en regen.

Het eerste startschot op sportpark ‘t Alterbarg in Zweeloo klinkt om 10.45 uur voor de wandel- en Nordic Walkingtocht. De GrootOuder-kindloop start om 11.00 uur. Daarna volgen de jeugdcategorieën. De deelnemers aan de hardloopcross over 10 en 6,5 kilometer starten om 13.00 uur.

De organisatoren van Aalden Rondomme willen zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen. ‘De doelgroep wordt dan ook steeds breder. We schenken niet alleen aandacht aan onze Nordic Walkers, die als eerste van start gaan, of aan de G-loop, maar ook aan de jongere kinderen.’
 

Samenwerking peuterspeelzalen en basisscholen
In samenwerking met peuterspeelzalen en basisscholen uit het dorp probeert het bestuur voor de kinderen telkens een interessant en uitdagende evenement neer te zetten. Medeorganisator Wilfried Reuvers zal dit jaar de vertrouwde clinics verzorgen voor peuters en leerlingen van de basisscholen.

Verder heeft de organisatie voor de deelnemers weer enkele leuke verrassingen in petto. Zo zal de 125-jarige Jantina Hellingmolen tijdens de komende editie weer een prominente rol vervullen.

Voor de organisatie is het prettig als deelnemers zich vooraf inschrijven, maar inschrijven kan ook op de dag van het evenement in de kantine op sportpark ’t Alterbarg in Zweeloo. Kijk voor meer info over het programma en inschrijving op www.aaldenrondomme.nl

Bijschrift foto: Op zaterdag 12 januari a.s. staat de dertiende editie van Aalden Rondomme op het programma. De populaire nieuwjaarsloop over een fraai landschappelijk parcours heeft een stevige plaats op de hardloopkalender gekregen. (Foto: Aalden Rondomme)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 januari 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Vriendinnenwandeldag 9 april 2019

Vriendinnwandeldag giet dit jaor ok weer deur, alle vrouwen loopt weer körte of lange routes en gaot er veur....

zaterdag, 16 maart 2019

Lees verder

Nieuw in Zweeloo e.o. : Dynamictennis

Sinds afgelopen maand is er de mogelijkheid om een nieuwe sport in onze dorpen te beoefenen, Dynamictennis. Deze jonge racketsport mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Het wordt inmiddels op een hon...

dinsdag, 5 maart 2019

Lees verder

Postzegelclub.

Verengingsavond iedere tweede woensdag van de maand (september tot en met mei) in het clubgebouw van de Jeu de Boulesvereniging in Coevorden. Activiteiten: veilingen, rondzending (thuiswinkelen met postzegels), ruilen en gez...

zondag, 17 februari 2019

Lees verder
Willekeurige foto