Artikel
Zuidenveldfeest juli 2019

Op verzoek van OEK verzorgt Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité, regelmatig een update over het komende Zuidenveldfeest in juli 2019. Hier is haar tweede bijdrage.

‘We hebben een smoel!’
We zijn trots op ons mooie kleurrijke logo voor het komende Zuidenveld, dat Karin Bos voor ons heeft ontworpen. Het logo is al te vinden op onze facebookpagina “ Zuidenveld Zweeloo 2019” en straks ook op de website www.zuidenveld.com, waar hard aan gewerkt wordt. 

Het logo vertolkt voor ons de nieuwe dynamische weg die we inslaan, waarbij we onze ‘groene’ basis en tradities niet uit het oog verliezen. Het nieuwe en dynamische zal onder andere vorm krijgen in de Festivalsfeer. We zien het al helemaal voor ons. Een plek om te chillen onder de bomen, die volhangen met sfeerlampjes. Kleine knusse hoekjes, waar je kunt genieten van een drankje en natuurlijk van muziek. En als je houdt van springen of dansen voor het podium, dan kan dat natuurlijk ook. Onze feestcommissie is al een eind op weg met het muzikale programma voor de vrijdag- en zaterdagavond.

Competitie
Ook de competitie tussen de Zuidenveldkernen is vernieuwd. We hebben de volgende activiteiten voor hen in petto: klaverjassen, pubquiz, boogschieten, trio-triatlon, de praalwagen van de kern, equipespringen en fotografie. Meer informatie hierover vind je binnenkort op de website www.zuidenveld.com.

Activiteiten
Kunstenaarsdorp Zweeloo en de gezamenlijke kerken hebben zich al gemeld om iets te organiseren. Ook de (horeca)ondernemers denken na over hun deelname. Dat geldt ook voor het AZC. Wat ons betreft kunnen er nog veel meer activiteiten bij! Zeker op de zondag, wat een echte gezellige familiedag moet worden, met veel vermaak voor iedereen. Als je een activiteit hebt die hier volgens jou helemaal in past, meld je dan aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Wil je meedoen in de optocht?
Wil je met een wagen, kar, lopend of fietsend, meedoen aan de optocht? Dat vinden we ontzettend leuk! Vergeet je ook dan niet aan te melden via het e-mailadres. Een aantal thema’s/ideeën voor de wagens, bogen en straatversiering is al ingediend. Weet jij ook al wat jullie gaan maken? Mail dan een omschrijving door, dan voorkomen we dubbelingen.

Overleg dorpen
We zitten binnenkort met de coördinatoren van de dorpen om tafel om allerlei zaken door te spreken. Ook andere overleggen worden opgepakt. Zoals de commissies voor het ouderen- en jongerenprogramma. Het Zuidenveldjaar is nu echt begonnen! Fijn om te zien en te horen dat er ook veel energie los komt in de dorpen, zodat we samen een mooi feest neer kunnen zetten en Zweeloo promoten. Wij vinden dat ‘Uit de kunst!’

Nathalie Matijsen, voorzitter

Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 januari 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Recordaantal bezoekers op 25e Folk Veur Volk

Een recordaantal folkliefhebbers verzamelde zich zaterdag in de Hof van Schepers voor de 25e editie van Folk Veur Volk. Voor het eerst kwamen er meer dan 1.100 bezoekers op het festiva...

dinsdag, 25 juni 2019

Lees verder

Spitten naar pareltjes uit archief gemeente Zweeloo

Henk Reinds, Fokko Kuipers, Ton van den Oever en Bea Kool zijn sinds vorig najaar bezig aan een monsterklus. De vier leden van de Historische Vereniging Zweeloo (HVZ) helpen de gem...

dinsdag, 18 juni 2019

Lees verder

Aftrap zomerprogrammering Weeshuisweide door Bert Visscher met Noordpoolorkest

Kom luisteren en dansen op 21 juni. ‘Organiseer activiteiten en evenementen op de Weeshuisweide’ werd vaak als idee genoemd in bijeenkomsten over de toekomst van de binnenstad van Coevorden. Zo’n moo...

zaterdag, 15 juni 2019

Lees verder
Willekeurige foto