Artikel
Zuidenveldfeest juli 2019

Op verzoek van OEK verzorgt Nathalie Matijsen, voorzitter van het plaatselijk Zuidenveldcomité, regelmatig een update over het komende Zuidenveldfeest in juli 2019. Hier is haar tweede bijdrage.

‘We hebben een smoel!’
We zijn trots op ons mooie kleurrijke logo voor het komende Zuidenveld, dat Karin Bos voor ons heeft ontworpen. Het logo is al te vinden op onze facebookpagina “ Zuidenveld Zweeloo 2019” en straks ook op de website www.zuidenveld.com, waar hard aan gewerkt wordt. 

Het logo vertolkt voor ons de nieuwe dynamische weg die we inslaan, waarbij we onze ‘groene’ basis en tradities niet uit het oog verliezen. Het nieuwe en dynamische zal onder andere vorm krijgen in de Festivalsfeer. We zien het al helemaal voor ons. Een plek om te chillen onder de bomen, die volhangen met sfeerlampjes. Kleine knusse hoekjes, waar je kunt genieten van een drankje en natuurlijk van muziek. En als je houdt van springen of dansen voor het podium, dan kan dat natuurlijk ook. Onze feestcommissie is al een eind op weg met het muzikale programma voor de vrijdag- en zaterdagavond.

Competitie
Ook de competitie tussen de Zuidenveldkernen is vernieuwd. We hebben de volgende activiteiten voor hen in petto: klaverjassen, pubquiz, boogschieten, trio-triatlon, de praalwagen van de kern, equipespringen en fotografie. Meer informatie hierover vind je binnenkort op de website www.zuidenveld.com.

Activiteiten
Kunstenaarsdorp Zweeloo en de gezamenlijke kerken hebben zich al gemeld om iets te organiseren. Ook de (horeca)ondernemers denken na over hun deelname. Dat geldt ook voor het AZC. Wat ons betreft kunnen er nog veel meer activiteiten bij! Zeker op de zondag, wat een echte gezellige familiedag moet worden, met veel vermaak voor iedereen. Als je een activiteit hebt die hier volgens jou helemaal in past, meld je dan aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Wil je meedoen in de optocht?
Wil je met een wagen, kar, lopend of fietsend, meedoen aan de optocht? Dat vinden we ontzettend leuk! Vergeet je ook dan niet aan te melden via het e-mailadres. Een aantal thema’s/ideeën voor de wagens, bogen en straatversiering is al ingediend. Weet jij ook al wat jullie gaan maken? Mail dan een omschrijving door, dan voorkomen we dubbelingen.

Overleg dorpen
We zitten binnenkort met de coördinatoren van de dorpen om tafel om allerlei zaken door te spreken. Ook andere overleggen worden opgepakt. Zoals de commissies voor het ouderen- en jongerenprogramma. Het Zuidenveldjaar is nu echt begonnen! Fijn om te zien en te horen dat er ook veel energie los komt in de dorpen, zodat we samen een mooi feest neer kunnen zetten en Zweeloo promoten. Wij vinden dat ‘Uit de kunst!’

Nathalie Matijsen, voorzitter

Oes Eig'n Kraantien d.d. 15 januari 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Nieuwsbrief Zuidenveld

Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het Zuidenveld. De komende weken zal deze vaker in het OEK verschijnen met informatie over de voortgang van de organisatie en alle versieringen en ...

woensdag, 20 maart 2019

Lees verder

Veur Folk veur Folk én vrijwilligersfeest

Op zaterdag 30 maart krijgen we alvast een voorproefje van de 25e editie van het Folk veur Volk festival. Tijdens het zogenaamde Veur Folk veur Folk Festival kunnen Folk-liefhebbers alvast weer in...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Tekencursus: Stilleven met Garnizoenssoldaat

In het kader van het Rembrandtjaar en geïnspireerd door de grote Meester, biedt het Stedelijk Museum Coevorden een driedelige workshop houtskooltechnieken aan. Tijdens les één en les twee wordt de dee...

zaterdag, 16 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto