Artikel
Bloemisterij Creannetta opent winkel aan de Aelderstraat

Annette en Wim: ‘We hebben er erg veel zin in’. Afgelopen donderdag hebben Annette en Wim Grevenstuk aan de Aelderstraat 44 in Aalden hun tweede bloemenzaak geopend. Eerst zijn ze een pilotproject gestart in Oosterhesselen om te testen of hun organisatie klaar was voor een tweede zaak.

Dat ging naar tevredenheid en toen ze hoorden dat de ruimte van de voormalige fietsenzaak vrij kwam hebben zij zich gemeld bij Gezienus Weggen; toen was de deal voor een huurovereenkomst snel beklonken.

Wat is er allemaal aan vooraf gegaan?
Annette is na een opleiding detailhandel en activiteitenbegeleider in dat laatste een aantal jaren met veel plezier aan de slag geweest. Ze wilde echter iets creatiefs met bloemen gaan doen en besloot een opleiding Dutch Flower arrangement (D.F.A.) van Terranext te volgen. Dat is inmiddels al weer tien jaar geleden. Binnenkort doet ze een specialisatiecursus modern bruidsbloemwerk aan Terranext in Eelde. Annette: “Ik heb daar erg veel zin in. Er zijn inmiddels veel nieuwe technieken en materialen en al het bruidswerk wil ik in overleg met de klant mijn eigen signatuur meegeven!”

Toen Annette en Wim elkaar leerden kennen had Wim zich ontwikkeld tot ontwerper en bouwer van computersystemen, specifiek voor de glastuinbouw, zoals klimaatbeheersing en modules voor de inzet van gewasbeschermingsmiddelen, watergift etc.

Naar de markt
Zij hebben eerst een aantal jaren met plezier op de markt gestaan. Wim met sokken en Annette met decoratiemateriaal. Wim: “maar toen de tweeling hun komst aankondigde en wij het sjouwen van markt naar markt wel beu waren, wilden we meer vastigheid, een vast plek en vast publiek.’

De eerste winkel in Schoonoord
Die vaste plek en vast publiek is vijf jaar geleden in Schoonoord gerealiseerd met hun eerste bloemenzaak, die naar tevredenheid draait. Annette en Wim hebben daar ook een duidelijke taakverdeling gecreëerd. De inkoop van verse bloemen doet Annette. Dat doet ze via de veilingsite Koa (Kopen op Afstand). Afhankelijk van de verkopen staat ze verscheidene dagen om 05.30 uur - met plezier - op, om plaats te nemen achter haar beeldschermen, het aanbod en marktsituatie te bekijken en vervolgens mee te bieden op de veilingklokken van FloraHolland in Eelde. Dan komt Wim in beeld, hij zorgt voor de logistiek, haalt de gekochte producten op en retourneert het veilingfust, zorgt voor bevoorrading van het verkooppunt bij de Coop in Oosterhesselen etc.

De tweede winkel in Aalden
Het beproefde concept blijft in Aalden gehandhaafd, zij het met meer kamerplanten. Ook in het perkplantenseizoen wordt er flink uitgepakt met een groot assortiment op de stoep. Naast Wim zal ook dochter Danielle (20) regelmatig in de winkel te vinden zijn. Het speciale bloemwerk wordt onder andere met Renske (18), bijna afgestudeerd vakbloemiste, in Schoonoord gemaakt. Rouwwerk is een specialisatie van Annette. Na overleg met de klant levert zij fraaie, naar wens en draagkracht gemaakte arrangementen. OEK wenst Creanetta een florissante toekomst in Aalden.

Bijschrift foto: Annette en Wim in hun nopjes in hun tweede Creannetta bloemenwinkel aan de Aelderstraat 44. (Foto: Jos Grootscholten)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 29 januari 2019

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zuidenveld Nieuwsbrief 6

Beste inwoners, de voorverkoop van de feestavond op de zaterdag is gestart. Als je nu een kaartje koopt, ben je 5 euro goedkoper uit dan aan de kassa. Afgelopen week heb...

woensdag, 26 juni 2019

Lees verder

Drie generaties de luchtballon in

Bijzonder kado voor Geesje Hagting-Elving. Vorig jaar maart werd Geesje Hagting-Elving 80 jaar. Als oud-Wisper woont ze nu al geruime tijd in Aal...

dinsdag, 25 juni 2019

Lees verder

Vrijdag heropening jeugdsoos in Zweeloo

Van 17.00 uur tot 20.00 uur open huis. Vanaf vrijdag 28 juni kunnen de jongeren uit Zweeler dorpen elke week weer bij elkaar komen in de jeugdsoos ‘nieuwe stijl’. De afgelopen wek...

dinsdag, 25 juni 2019

Lees verder
Willekeurige foto