.

.

 

.

Opening “de Kast” in Benneveld

Afgelopen zaterdag was de feestelijke en gezellige opening van “de Kast” in Benneveld. “De Kast” is een soort mini-bieb. Mensen die boeken over hebben kunnen deze aan “de Kast” schenken en mensen die boeken willen lezen kunnen kijken of er iets moois tussen staat.

De initiatiefnemers sluiten niet uit dat in de toekomst “de Kast” ook voor andere zaken gebruikt kan worden.

“Het idee voor “de Kast” is ontstaan omdat wij zien dat er zoveel overvloed is, wat fijn is om te delen, waarbij er niet altijd geld tussen hoeft te zitten. Wat de één over heeft , kan de ander soms goed gebruiken.”

In de openingsspeech werd gerefereerd aan een taal van een volk uit Zuid-Amerika, waarin geen woord bestaat voor bezit. In die taal wordt dus niet gezegd “ ik heb een boek”, maar “Dit boek is nu bij mij”. Dit geeft mooi weer wat “de Kast” is.

Dankzij de samenwerking van veel vrijwilligers is het een prachtige kast geworden die te vinden is in het centrum van Benneveld.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 26 maart 2019

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel