Artikel
Zweeler over Ver: Emma de Kok en Jan Willem de Kleuver

FAKE Oes Eig’n Kraantien blijkt feestgids voor huwelijksfeest. Als je een O.E.K. onder ogen komt met artikelen over voetbal, Sweelpop, Zweeler geschiedenis, handbal, Aalden Rondomme, Zweeler Cross Thriatlon, dan denk je: “Zo, zeg! Veel gebeurd de afgelopen tijd……!”

Maar als je dan gaat lezen, bekruipt je regelmatig de gedachte: “Hèèèè”?”

Er zijn namen die vaak, tè vaak, voorkomen….. Emma en Jan Willem……. En dat terwijl O.E.K. altijd probeert de publicatiegunsten zo eerlijk mogelijk te verdelen.

Om een lang voor-verhaal kort te maken: Vóór ons lag een editie van het ‘Huwelijks O.E.K.ie” van Emma de Kok (30) en Jan Willem de Kleuver (32).

Geen fake-nieuws. Allemaal waar gebeurd. En/of met een korrel zout. En dat allemaal onder de authentieke kop van O.E.K. Niet van echt te onderscheiden, bij eerste aanblik. Zelfs de hoofdredactie leek op de Markeweg te zetelen, maar dat bleek bij navragen bij José Volders te berusten. Schoonzus, en zeer goed op de hoogte van verleden en heden van het bruidspaar. Redenen genoeg om Emma eens nader te bevragen.

Emma de Kok, niet geboren, wel helemaal getogen in Zweeloo trad op 24 augustus j.l. in het huwelijk met Jan Willem de Kleuver, geboren in Diepenveen. Het stel woont nu nog in Amsterdam Oud-West, maar binnenkort vestigen ze zich in de Utrechtse Heuvelrug. Emma is GZ-psycholoog in de forensische psychiatrie. Jan Willem is adviseur in duurzame mobiliteit.

Emma mailt verder: “In onze vrije tijd zijn we allebei enthousiaste voetballers (beiden ook al vanaf jongs af aan, ik heb nog jaren in Zweeloo gevoetbald). Daarnaast houden we van muziek en we hebben van al onze bruiloftsgasten een ware platencollectie (vinyl) gekregen. We houden ook erg van reizen samen; zo zijn we op huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland geweest.”

‘Het was een fantastische en onvergetelijke huwelijksreis’
De afgelopen zes weken waren Emma en Jan Willem daar aan de andere kant van de wereld, als afsluiting van de huwelijksvoltrekking in de kerk van Zweeloo met een feest in de tuin van de (schoon)ouders aan het Klooster. Vorige week maandag zijn ze na een fantastische reis teruggekeerd in Nederland. Emma meldt nog: “Het leuke was dat onze ‘feestgids’ de originele lay-out had van het krantje, waardoor onze buren het niet herkenden als een speciale editie: “Nee hoor, wij hoeven er geen, wij hebben het O.E.K.ie al thuis...'’ Fake-O.E.K., maar geen fake-nieuws………

Tijdens hun huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland hebben Emma en Jan Willem gedurende vijf weken een roadtrip met een 4WD-auto gemaakt door het prachtige en diverse Nieuw-Zeeland. Naast het genieten van veel natuurschoon hebben ze talrijke activiteiten ondernomen, zoals surfen, gletsjers bekeken en enkele lange hikes (uitdagende wandeltochten) volbracht met overnachting in hutten. Bijzonder was ook het weerzien van een Duitse vriendin, die Emma tien jaar geleden tijdens haar rondreis door Zuid-Amerika had ontmoet. Verder stond ook een bezoek aan Emma’s tante op het programma, die zestien jaar geleden vanuit Erica naar Nieuw-Zeeland is geëmigreerd. Het was voor Emma en Jan Willem een indrukwekkende en prachtige huwelijksreis.

Op vrijdag 24 augustus j.l. gaven Emma de Kok en Jan Willem de Kleuver elkaar het ja-woord in het kerkje van Zweeloo.

Het bruiloftsfeest van Emma en Jan Willem werd een onvergetelijke dag en had een mooi Zweeler tintje. De overheerlijke en prachtige bruidstaart op hun huwelijksdag (zie foto) werd gemaakt door Hannie Drewes en Corina Peters. De catering was in vertrouwde handen van Tante Sweel en na afloop kreeg iedereen een Sweeler Pils mee naar huis. 

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 februari 2019

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Paasbult vakkundig in de hens

De droogte dreigde nog even roet in het eten te gooien, maar de paasvuren in onze dorpen konden eerste en tweede Paasdag gewoon doorgang vinden. Een mooi gegeven, want deze aloude ...

woensdag, 24 april 2019

Lees verder

Pluk&Deel verkoopt gedroogde appelstukjes ....

.... op vrijmarkt in Zweeloo voor het zwembad. Onlangs werd bekend dat de L.E.E.F. fair die al 6 jaar in Zweeloo gehouden werd ten bate van het Zwembad Zweeloo dit jaa...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder

Paaseieren zoeken Zweeloo

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd organiseerde Dorpsbelangen Sweel op Paaszaterdag het traditionele Paaseieren zoeken met een extra cadeautje voor de vinder van het gouden ei. Paashaas Jansje zorgde voor een gro...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto