.

.

 

.

Leerlingen De Anwende krijgen les van Jetta Klijnsma

Leerlingen van De Anwende geven vrijheid door! De leerlingen van De Anwende krijgen vrijdag 5 april a.s. les van de Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma. Op De Anwende staat in de maand april "Vrijheid geef je door" jaarlijks centraal en het bezoek van de Commissaris van de Koning past daarom prima in het lesprogramma.

Jetta Klijnsma zal met leerlingen van groep 7 en 8 praten over hoe Nederland wordt bestuurd. Daarnaast staat ‘in vrijheid leven’ en ‘zijn wie je wilt zijn’ centraal. "We vinden het van belang dat kinderen hier meer over leren en dat dit gedaan wordt door de Commissaris van de Koning maakt het heel speciaal", aldus Jo Selhorst, directeur van De Anwende.

In het lesprogramma van de bovenbouw keert dit onderwerp jaarlijks terug. Zo zullen de kinderen van de hoogste groepen op woensdag 24 april bloemen leggen bij de oorlogsmonumenten in Aalden en de omliggende dorpen. "Daarmee laten we zien dat onze school het belangrijk vindt om over vrijheid te blijven spreken", vertelt Leon van Wijk, groepsleerkracht op De Anwende. Na het leggen van de bloemen zullen de kinderen luisteren naar een waargebeurd verhaal door een spreker van Landelijk Steunpunt Gastsprekers WO II - heden. "Onze ervaring van eerdere jaren is dat dit veel indruk op de kinderen maakt en dat ze hier nog lang over zullen doorpraten", zegt Leon van Wijk.

Daarnaast zullen basisschoolleerlingen uit de voormalig gemeente Zweeloo een rol spelen bij de kranslegging op 4 mei aan de Marktstraat in Zweeloo.

Jetta Klijnsma brengt vrijdag een bezoek aan De Anwende. (Foto: ANP)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 2 april 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel