Artikel
Ideeën gezocht voor facelift Busstation Zweeloo

Dinsdag 26 februari inloopmiddag dorpshuis De Spil. Je stapt met je twee kinderen uit de bus. Het is warm en je gaat onder een bijzondere kunstboom met zonnepanelen op een mooi bankje zitten. Naast je zie je een kleurrijk bloemperk. Je kijkt voor je uit en ziet een schilderijlijst met een tekst eronder. ‘Ons museum is buiten, Kunstenaarsdorp Zweeloo’ staat erop geschreven.

Als je door de lijst heen kijkt, zie je het groene landschap om je heen met een kronkelend stroompje en op de achtergrond een paar monumentale boerderijen en een restant van de oude trambrug. Je kinderen zijn inmiddels op een houten uitkijktoren geklommen. Je kijkt verder om je heen en ziet een toiletgebouw met baby-verschoonplek, een overdekte fietsenstalling, en een glazen huisje dat in de winter vast verwarmd wordt. Een paar fietsers stappen af en vullen hun flesje bij het watertappunt.  Wat een fijne plek is dit toch denk je.

Wat niet is, kan wel komen?
Iedereen die weleens met de bus in Zweeloo aankomt of langs het busstation rijdt weet dat bovenstaande niet de realiteit is. Het huidige busstation doet de ecologische waarde van het achterliggende beekdallandschap en het cultuurhistorische karakter van Zweeloo weinig eer aan terwijl het wel het eerste is wat je ziet als je Zweeloo binnen rijdt.

Maar dat kan nu gaan veranderen! We schreven het al eerder, Zweeloo is aangemerkt als een ‘hub’. Even ter opfrissing, een hub is een vervoersknooppunt in Groningen of Drenthe. In Groningen en Drenthe zijn op dit moment 55 hubs. Op een hub kunnen reizigers overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. En bij een hub horen meer voorzieningen dan bij gewone bushaltes.

Inloopmiddag
Maar aan wat voor voorzieningen hebben wij in Zweeloo behoefte en waaraan niet?We horen het graag! Wilfried Reuvers van het Buro voor groene ruimtes en Jan Kroes van Houtzagerij en Bouwbedrijf Zweeloo lieten hun creatieve geest al op deze vraag los en maakten mooie ontwerpen om jullie te inspireren. Deze ontwerpen zijn te zien tijdens een inloopmiddag op dinsdag 26 februari tussen 16.00 uur en 19.00 uur in De Spil in Zweeloo. Niks ligt nog vast. Dus kom langs en geef aan waar de gemeente rekening mee moet houden. Ideeën en reacties kunnen ook rechtstreeks doorgegeven worden aan de gemeente (Marc Pothof, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of aan Dorpsbelangen Zweeloo ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Laten we deze kans grijpen om er samen iets moois van te maken!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 februari 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Paasbult vakkundig in de hens

De droogte dreigde nog even roet in het eten te gooien, maar de paasvuren in onze dorpen konden eerste en tweede Paasdag gewoon doorgang vinden. Een mooi gegeven, want deze aloude ...

woensdag, 24 april 2019

Lees verder

Pluk&Deel verkoopt gedroogde appelstukjes ....

.... op vrijmarkt in Zweeloo voor het zwembad. Onlangs werd bekend dat de L.E.E.F. fair die al 6 jaar in Zweeloo gehouden werd ten bate van het Zwembad Zweeloo dit jaa...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder

Paaseieren zoeken Zweeloo

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd organiseerde Dorpsbelangen Sweel op Paaszaterdag het traditionele Paaseieren zoeken met een extra cadeautje voor de vinder van het gouden ei. Paashaas Jansje zorgde voor een gro...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto