Artikel
Ideeën gezocht voor facelift Busstation Zweeloo

Dinsdag 26 februari inloopmiddag dorpshuis De Spil. Je stapt met je twee kinderen uit de bus. Het is warm en je gaat onder een bijzondere kunstboom met zonnepanelen op een mooi bankje zitten. Naast je zie je een kleurrijk bloemperk. Je kijkt voor je uit en ziet een schilderijlijst met een tekst eronder. ‘Ons museum is buiten, Kunstenaarsdorp Zweeloo’ staat erop geschreven.

Als je door de lijst heen kijkt, zie je het groene landschap om je heen met een kronkelend stroompje en op de achtergrond een paar monumentale boerderijen en een restant van de oude trambrug. Je kinderen zijn inmiddels op een houten uitkijktoren geklommen. Je kijkt verder om je heen en ziet een toiletgebouw met baby-verschoonplek, een overdekte fietsenstalling, en een glazen huisje dat in de winter vast verwarmd wordt. Een paar fietsers stappen af en vullen hun flesje bij het watertappunt.  Wat een fijne plek is dit toch denk je.

Wat niet is, kan wel komen?
Iedereen die weleens met de bus in Zweeloo aankomt of langs het busstation rijdt weet dat bovenstaande niet de realiteit is. Het huidige busstation doet de ecologische waarde van het achterliggende beekdallandschap en het cultuurhistorische karakter van Zweeloo weinig eer aan terwijl het wel het eerste is wat je ziet als je Zweeloo binnen rijdt.

Maar dat kan nu gaan veranderen! We schreven het al eerder, Zweeloo is aangemerkt als een ‘hub’. Even ter opfrissing, een hub is een vervoersknooppunt in Groningen of Drenthe. In Groningen en Drenthe zijn op dit moment 55 hubs. Op een hub kunnen reizigers overstappen van het ene naar het andere vervoermiddel. En bij een hub horen meer voorzieningen dan bij gewone bushaltes.

Inloopmiddag
Maar aan wat voor voorzieningen hebben wij in Zweeloo behoefte en waaraan niet?We horen het graag! Wilfried Reuvers van het Buro voor groene ruimtes en Jan Kroes van Houtzagerij en Bouwbedrijf Zweeloo lieten hun creatieve geest al op deze vraag los en maakten mooie ontwerpen om jullie te inspireren. Deze ontwerpen zijn te zien tijdens een inloopmiddag op dinsdag 26 februari tussen 16.00 uur en 19.00 uur in De Spil in Zweeloo. Niks ligt nog vast. Dus kom langs en geef aan waar de gemeente rekening mee moet houden. Ideeën en reacties kunnen ook rechtstreeks doorgegeven worden aan de gemeente (Marc Pothof, Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of aan Dorpsbelangen Zweeloo ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. )

Laten we deze kans grijpen om er samen iets moois van te maken!

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 februari 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Foto's Zuidenveld 2019, dressuur en springwedstrijden

Justin Scheffer uit Aalden paradeert tijdens de Zuidenveldkeuring met twee Welsh pon...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder

Foto's Zuidenveld 2019

Joop Timmer en andere liefhebbers zetten de schouders eronder, met als resultaat een schapenkeuring op zaterdag, compleet met een keurmeester die speciaal vanuit Schotland was ing...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder

Bedankt

Waar een klein dorp groot in kan zijn! Wij blikken met een trots gevoel terug op een zeer geslaagd Zuidenveldfestival. Een geslaagd Zuidenveld krijg je alleen maar als je betrokken inwoners heb...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder
Willekeurige foto