Artikel
Paula Wijtmans uit Wezup krijgt hulp bij het nagenoeg “wolf-proof” maken van haar schapenland

 

Onlangs hebben een achttal vrijwilligers van Wolf Fencing een schapenraster in Wezup helpen aanpassen om het wolfwerend te maken. Schapenhoudster Paula Wijtmans uit Wezup heeft Wolf Fencing om advies gevraagd, nadat in de directe omgeving het afgelopen jaar meerdere schapen aantoonbaar door een wolf zijn gedood.

Paula wil als hobbyhouder niet wachten met het ondernemen van actie op de uitkomsten van het Wolvenplan van de provincie. Samen met de vrijwilligers van Wolf Fencing zijn dus de handen uit de mouwen gestoken om extra stroomdraden rond het weiland te trekken.

Adequate afrastering om de schapen te beschermen

“De wolf is beschermd en mag niet zomaar afgeschoten worden. Als schapenhouder voel ik mij verantwoordelijk om mijn schapen te beschermen. Het bestaande schapengaas om het weiland bleek niet afdoende te zijn. Zelf had ik al bovenlangs extra draden aangebracht, maar de biologen van Wolf Fencing gaven aan dat wolven vooral proberen om ergens onderdoor te komen. Zodoende was een draad op 20 cm hoogte rond het hele perceel eveneens noodzakelijk. Het is nog geen garantie dat een wolf er niet inkomt, maar het wordt hem wel moeilijk gemaakt.”

Mediabelangstelling

NOS Nieuwsuur en RTV Drenthe hadden belangstelling voor de activiteiten in Wezup en maakten tv opnames. In het programma Roeg van vrijdag 15 februari a.s. wordt het item rond de terugkeer van de wolf door RTV Drenthe naar verwachting uitgezonden.

Bijschrift foto 1: De acht vrijwilligers van Wolf Fencing poseren even voor een foto, gemaakt door Paula Wijtmans

Bijschrift foto 2: Wolf Fencing-vrijwilliger Jos Hoekerswever wordt geïnterviewd door RTV Drenthe. Rechts op de foto staat Paula Wijtmans. (Foto: Jeanet Hulshof).

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 februari 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Foto's Zuidenveld 2019, dressuur en springwedstrijden

Justin Scheffer uit Aalden paradeert tijdens de Zuidenveldkeuring met twee Welsh pon...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder

Foto's Zuidenveld 2019

Joop Timmer en andere liefhebbers zetten de schouders eronder, met als resultaat een schapenkeuring op zaterdag, compleet met een keurmeester die speciaal vanuit Schotland was ing...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder

Bedankt

Waar een klein dorp groot in kan zijn! Wij blikken met een trots gevoel terug op een zeer geslaagd Zuidenveldfestival. Een geslaagd Zuidenveld krijg je alleen maar als je betrokken inwoners heb...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder
Willekeurige foto