Artikel
Theater Hofpoort

Theater Hofpoort in Coevorden heeft voor de komende tijd, in februari 2019, weer diverse voorstellingen op het programma staan.

Starry, Starry Night
Leoni Jansen en Govert Schilling zijn met ‘Starry, Starry Night’ op zaterdag 16 februari in Theater Hofpoort. Zij delen de liefde voor sterren en muziek. De voorstelling is een combinatie van de kennis en vertelkunst van Govert en de muziek van Leoni. Een theatercollege waarin fascinerende verhalen over planeten, ruimte en tijd worden afgewisseld met sfeervolle liedjes over de nachtelijke sterrenhemel. Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland en bracht tientallen boeken uit. Leoni Jansen toert als zangeres al vele seizoenen door de Nederlandse theaters en heeft inmiddels een vast en trouw publiek opgebouwd.

Foto: Merlijn Doomernik

De voorstelling begint om 20.15 uur. Een toegangskaart kost 24 euro.

Dikkertje Dap
In het theater is tijdens de voorjaarsvakantie, op donderdag 21 februari, de film Dikkertje Dap te zien. Dikkertje Dap is een jongetje dat op dezelfde dag is geboren als Raf, een giraf. Zijn opa werkt als verzorger in een dierentuin en daarom is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk, totdat het jongetje naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Hij doet er vervolgens alles aan om Raf mee te nemen, zodat hij kennis kan maken met zijn nieuwe vriend Yous.

De film begint om 15.00 uur. Een entreekaart kost 8,50 euro.

't Aol’ Volk
Toneel van de Drentse vereniging ‘t Aol’ Volk staat voor vrijdag 22 februari op de agenda van Theater Hofpoort. Ditmaal speelt de toneelgroep het blijspel ‘Die lieve oom Ferdinand’, geschreven door Harm Dijkstra.

In de oude Strubbenhoeve krijgen de zusters en broer Strubbing een brief van hun steenrijke oom Ferdinand die al zestig jaar in Amerika woont. Hij voelt zijn einde naderen en wil de dagen die hem nog resten terug naar zijn ouderlijk huis. De boodschap wordt met wisselend enthousiasme ontvangen, want de oude dienstmeid Bertha slijt haar laatste dagen hier ook al. De slechtziende oom Ferdinand wil niet accepteren dat er veel zaken veranderd zijn en meent dat voor geld alles te koop is. Oom Ferdinand, bijgestaan door zijn butler Lukas, wordt op hilarische wijze in de watten gelegd en om de tuin geleideidt.

Tegelijkertijd wil juffrouw Datema van burgerzaken en immigratie nog wel even roet in het eten gooien. Maar….waarom wil oom Ferdinand na zestig jaar radiostilte weer terugkeren naar zijn geboortegrond? Hilariteit, verbazing en ontroering leiden de toeschouwers naar de climax van dit Drentstalige blijspel.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Een kaart kost 18,50 euro.

Emma wil leven
Het toneelstuk ‘Emma wil leven’ van Solo Stories is zaterdag 23 februari te zien in Theater Hofpoort. Emma is een slimme, sportieve en grappige jonge vrouw. Maar ze weegt slechts veertig kilo en is volgens haar ouders en artsen ernstig ziek.

Hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat sterker is: de stem van anorexia. Actrice Lisse Knaapen toont de twijfels, angsten en geestige observaties van een jonge vrouw die verlangt naar controle, maar daardoor die controle juist verliest. ‘Emma wil leven’ is gebaseerd op de gelijknamige documentaire van Jessica Villerius. Nadat Lisse Knaapen bejubeld werd in de grootse 3D-musical ‘Sky’, en vervolgens naast onder andere Huub Stapel op de planken stond in de toneelvoorstelling ‘Intouchables’, staat ze nu alleen op het toneel. De 25-jarige actrice werd door productiehuis Solo Stories gevraagd de monoloog ‘Emma wil leven’ te spelen.

Foto:  Annemieke van der Togt

De voorstelling begint om 20.15 uur. Een toegangskaart kost 24 euro.

Kaarten
Toegangskaarten voor de voorstellingen zijn online te koop via www.theaterhofpoort.nl en in The Read Shop aan de Friesestraat 26 in Coevorden. Indien er voor de voorstellingen nog kaarten zijn, worden die aan de theaterkassa verkocht, geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling.

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Nieuwsbrief Zuidenveld

Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het Zuidenveld. De komende weken zal deze vaker in het OEK verschijnen met informatie over de voortgang van de organisatie en alle versieringen en ...

woensdag, 20 maart 2019

Lees verder

Veur Folk veur Folk én vrijwilligersfeest

Op zaterdag 30 maart krijgen we alvast een voorproefje van de 25e editie van het Folk veur Volk festival. Tijdens het zogenaamde Veur Folk veur Folk Festival kunnen Folk-liefhebbers alvast weer in...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Tekencursus: Stilleven met Garnizoenssoldaat

In het kader van het Rembrandtjaar en geïnspireerd door de grote Meester, biedt het Stedelijk Museum Coevorden een driedelige workshop houtskooltechnieken aan. Tijdens les één en les twee wordt de dee...

zaterdag, 16 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto