.

.

 

.

Stemmen op aanvragen dorpsbudget Aalden? Nou en of!

Op het moment van schrijven hebben al 642 mensen hun stem uitgebracht op een of meer  aanvragen voor een bijdrage uit het dorpsbudget. Dat is al bijna drie maal zoveel als vorig jaar aan het eind van de stemmingen. Men kan op maximaal 3 aanvragen stemmen.

Gemiddeld hebben stemmers 1.8 aanvragen uitgekozen. Hoewel het digitale stemmen nog tot zaterdag 13 april 14.00 mogelijk is en er op papier dan tussen 10.00 en 14.00 uur in de COOP gestemd kan worden, kunnen er al voorzichtig wat conclusies getrokken worden:

  • Net als in Zweeloo vinden veel inwoners het heropenen van een jeugdsoos in het Spilhonk topprioriteit. In Zweeloo 142 stemmen en nu al 363 (32% van het totaal) in Aalden. Dat betekent dat ook veel volwassenen hierop hebben gestemd.
  • Veel jongeren hebben al gestemd - al dan niet - na oproepen op Facebook. Erg fijn dat zij zich zo betrokken voelen. Ook Sweelpop krijgt veel stemmen: 228, zo’n 20% van het totaal.
  • De aanvragen van het zwembad en het openluchtspel strijden om de derde plek
  • Zuidenveld krijgt relatief veel minder stemmen dan in Zweeloo. Veel gehoord argument: de straten zijn al lekker bezig en redden zich wel.
  • Opvallend vind ik dat de voorstellen ter opfleuring van het dorp relatief weinig stemmen trekken
  • De energietransitie lijkt nog niet te leven in ons dorp. Slechts 15 stemmen tot nu toe
  • Vorig jaar dik winnaar: de Korenhof met de braintrainer. Dit jaar hekkensluiter; een betonnen bank ziet kennelijk bijna niemand zitten.
  • De betrokkenheid van bewoners bij het stemmen is geweldig, want zelfs twee oproepen in OEK en veel op Facebook getuigen hiervan.

Nog niet gestemd? Het kan dus nog tot en met zaterdag. Hopelijk tot ziens in de COOP!

Hans Terbach

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 april 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel