Artikel
Warm applaus voor Anne Tromp en Jaap Kolk

Twee trouwe “Loozangers” werden vorige week in het zonnetje gezet! Tijdens de jaarvergadering van De Loozangers, vorige week dinsdag, heeft Madeleine Beaumont (voorzitter) Jaap Kolk de oorkonde overhandigd waarmee de Bond van Koren in Drenthe blijk geeft van zijn waardering voor 50 jaar zingen in koorverband. Daarbij kreeg Jaap, al weer 5 jaar erelid van De Loozangers, een feestelijk bos bloemen uit handen van de voorzitter.

Bij dezelfde gelegenheid werd Anne Tromp in het zonnetje gezet omdat zij inmiddels 25 jaar lid is van De Loozangers. Haar liefde voor muziek blijkt ook uit haar deelname aan “De Toorn van Thunaer”, muziektheater op het landgoed De Klencke in september dit jaar. Anne kreeg natuurlijk ook een mooie bos bloemen.

Jaap Kolk kwam in zijn jonge jaren als leraar uit Friesland naar Aalden om aan de lagere school les te geven. In zijn vrije tijd studeerde Jaap wiskunde en na afronding daarvan had hij in 1969 tijd voor het koor. Hij werd “ingelijfd” bij de bassen en tot de dag van vandaag is hij een trouw koorlid, bescheiden in de omgang, duidelijk over wat hij niet of juist wel wil en boordevol verhalen over zijn leven in Drenthe. Daarnaast is Jaap ook een mens met een fabelachtig geheugen, in staat om met veel plezier  herinneringen op te halen. Geloof me, zingen is gezond. Als iemand daarvan het levend bewijs is dan is dat “onze” Jaap, 82 jaar jong. Voor de volledigheid, Jaap beleeft ook veel plezier aan zijn Fiat én hij gaat jaarlijks zonder mopperen de gevallen eikenbladeren te lijf.

Ter afsluiting kregen Anne Tromp en Jaap Kolk een warm applaus.

Anne Tromp krijgt uit handen van voorzitter Madeleine Beaumont een fraaie bos bloemen uitgereikt. (Foto: Jansje Brands)

Madeleine Beaumont overhandigde aan erelid Jaap Kolk de oorkonde van de Bond van Koren in Drenthe: een waardering voor 50 jaar zingen in koorverband. (Foto: Jansje Brands)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 19 februari 2019

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Nieuwsbrief Zuidenveld

Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het Zuidenveld. De komende weken zal deze vaker in het OEK verschijnen met informatie over de voortgang van de organisatie en alle versieringen en ...

woensdag, 20 maart 2019

Lees verder

Veur Folk veur Folk én vrijwilligersfeest

Op zaterdag 30 maart krijgen we alvast een voorproefje van de 25e editie van het Folk veur Volk festival. Tijdens het zogenaamde Veur Folk veur Folk Festival kunnen Folk-liefhebbers alvast weer in...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Tekencursus: Stilleven met Garnizoenssoldaat

In het kader van het Rembrandtjaar en geïnspireerd door de grote Meester, biedt het Stedelijk Museum Coevorden een driedelige workshop houtskooltechnieken aan. Tijdens les één en les twee wordt de dee...

zaterdag, 16 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto