.

.

 

.

Pluk&Deel overhandigt cheque van € 700 aan Stichting Zorg met Sterren

Na een ideaal groeiseizoen werden er vorig jaar vroeg in september heel veel lekkere appels geplukt door Pluk&Deel. Net als voorgaande jaren verzamelden de vrijwilligers zich in dorpshuis De Spil van waaruit we naar de tuinen met appelbomen zijn gegaan om te oogsten.

De schilochtenden vonden zowel in De Spil als in de Korenhof plaats. Veel appeltjes werden weer gedroogd door bakkerij Kuijer in Aalden. Maar er werden ook andere appelproducten zoals appelmoes en appelchutney gemaakt. Ook Kinderopvang Kinderwereld Aalden maakte appelmoes voor Pluk&Deel samen met de kinderen.

Duit in het zakje
U kon ons voor de verkoop vinden op de Wintermarkt in Meppen dit jaar, maar de meeste Pluk&Deel producten werden verkocht bij de Coop in Aalden. Het weer zat niet altijd mee, maar dat weerhield ons er niet van om voor het goede doel onze producten te verkopen. Daarnaast deed ook het Wapen van Aelden een duit in het zakje onder andere met de verkoop van apfelstrudel en verkochten de dames van de TIP vol enthousiasme diverse appelproducten.

Bijdrage in aanschaf bus
Door deze gezamenlijke inspanning konden we aan de Stichting Zorg met Sterren van de Woongroep Zweeloo een cheque van maar liefst 700 euro overhandigen op maandag 8 april. De beweegtuin van de Woongroep Zweeloo is inmiddels grotendeels klaar, maar de stichting kreeg een financiële tegenvaller. Een van de bussen kon niet meer veilig de weg op en er moest een nieuwe aangeschaft worden. De bijdrage van Pluk&Deel was dan ook zeer welkom.

Verkoop laatste zakjes
Het Pluk&Deel werk zit er bijna weer op. Kon u ook geen genoeg krijgen van die heerlijke gedroogde appelpartjes? Lees dan nog even verder…..

De laatste zakjes van het seizoen worden binnenkort verkocht; daarover informeren wij u  in één van de volgende edities van OEK. De opbrengst van deze verkoop gaat naar het Zwembad Zweeloo.

Graag willen wij echter nu van de gelegenheid gebruik maken en al onze vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Bij deze, BEDANKT!

Tot ziens in het nieuwe appelseizoen!

Groeten,
Het Pluk&Deel-team (Martine Ponstein, Trees Kool, Carin Chorus, Willy-Anne van Stiphout en Margreet Schuiling)

Afgelopen week werd de Stichting Zorg met Sterren verblijd door het Pluk&Deel-team met een bijdrage van 700 euro in de aanschaf van een bus voor personenvervoer.

Op foto wordt de cheque door Martine Ponstein (l) overhandigd aan Harriëtte Maassen; algemeen directeur van de zorgboerderij ’t Haantje / Woongroep Zweeloo. (Foto: Gerda Looije)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 april 2019   

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel