Artikel
‘Bloeiend Benneveld’ ontvangt wisselkunstwerk “Water Natuurlijk”

Voor het onderscheidend burgerinitiatief op het gebied van duurzaam natuur- en waterbeheer heeft Water Natuurlijk Vechtstromen afgelopen vrijdag een bijzonder compliment gegeven aan Bloeiend Benneveld.  

Een compliment voor het initiatief van een groep inwoners van Benneveld om hun bermen in en om hun dorp ecologisch te onderhouden.

Het doel is om een aantrekkelijke leefomgeving voor (wilde) bijen, vlinders en andere insecten te realiseren. En de bermen worden mooier om te zien, wat ook een toeristisch belang dient. 

Water Natuurlijk liet het compliment vergezeld gaan van een oorkonde en een wisselkunstwerk: een prachtig keramieken beeld dat de natuur en het water symboliseert. 

Het project ‘Bloeiend Benneveld’ draait inmiddels twee jaar, is zeer succesvol en heeft inmiddels navolging gevonden in zeven omliggende dorpen. Daarmee is ‘Bloeiend Benneveld’ een voorbeeld voor anderen.  Een flinke groep vrijwilligers is betrokken bij het ecologisch bermbeheer. ‘Bloeiend Benneveld’ verdiende het dubbel en dwars om een groot compliment te krijgen.  

Water Natuurlijk Vechtstromen deelt eens per twee jaar op 1 maart in het kader van Nationale Complimentendag een compliment uit aan een persoon of organisatie. Hiermee wil men aandacht en waardering schenken aan een onderscheidend burgerinitiatief op het gebied van duurzaam natuur- en waterbeheer.

Bij de foto: De oorkonde en het wisselkunstwerk werd door de fractie van Water Natuurlijk Vechtstromen afgelopen vrijdag uitgereikt aan de vrijwilligers van ‘Bloeiend Benneveld’.   

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 maart 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Henk, Tineke en Fenrik Hegen emigreren naar Duitsland

- Regelgeving maakt eind aan 80 jaar boeren door familie Hegen aan Brugstraat  - Gezin start in Anderlingen met een schone lei een nieuw mel...

dinsdag, 21 mei 2019

Lees verder

De Gazelle is ontwaakt

“Kent u die uitdrukking?”, zou dominee Gremdaat vragen, “even een zetje nodig hebben.” Aan de dominee moesten we denken toen het ongeduld van onze redactiecoördinator over het uitblijven van de Gaz...

dinsdag, 21 mei 2019

Lees verder

Zaterdag ‘Lelijke eenden’ bij de Aeldermeul

Op zaterdag 25 mei a.s. komen er zo’n 30 lelijke eenden naar de Jantina Hellingmolen. Ze komen niet vliegen maar rijden. Het zijn namelijk de 2 CV’s van de 2CV Clu...

dinsdag, 21 mei 2019

Lees verder
Willekeurige foto