Artikel
‘Bloeiend Benneveld’ ontvangt wisselkunstwerk “Water Natuurlijk”

Voor het onderscheidend burgerinitiatief op het gebied van duurzaam natuur- en waterbeheer heeft Water Natuurlijk Vechtstromen afgelopen vrijdag een bijzonder compliment gegeven aan Bloeiend Benneveld.  

Een compliment voor het initiatief van een groep inwoners van Benneveld om hun bermen in en om hun dorp ecologisch te onderhouden.

Het doel is om een aantrekkelijke leefomgeving voor (wilde) bijen, vlinders en andere insecten te realiseren. En de bermen worden mooier om te zien, wat ook een toeristisch belang dient. 

Water Natuurlijk liet het compliment vergezeld gaan van een oorkonde en een wisselkunstwerk: een prachtig keramieken beeld dat de natuur en het water symboliseert. 

Het project ‘Bloeiend Benneveld’ draait inmiddels twee jaar, is zeer succesvol en heeft inmiddels navolging gevonden in zeven omliggende dorpen. Daarmee is ‘Bloeiend Benneveld’ een voorbeeld voor anderen.  Een flinke groep vrijwilligers is betrokken bij het ecologisch bermbeheer. ‘Bloeiend Benneveld’ verdiende het dubbel en dwars om een groot compliment te krijgen.  

Water Natuurlijk Vechtstromen deelt eens per twee jaar op 1 maart in het kader van Nationale Complimentendag een compliment uit aan een persoon of organisatie. Hiermee wil men aandacht en waardering schenken aan een onderscheidend burgerinitiatief op het gebied van duurzaam natuur- en waterbeheer.

Bij de foto: De oorkonde en het wisselkunstwerk werd door de fractie van Water Natuurlijk Vechtstromen afgelopen vrijdag uitgereikt aan de vrijwilligers van ‘Bloeiend Benneveld’.   

Oes Eig'n Kraantien d.d. 5 maart 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

CBS De Schutse vraagt aandacht voor het onderwijs.

Afgelopen vrijdag 15 maart waren de deuren van CBS De Schutse gewoon open. Dat we niet gingen staken, wil niet zeggen dat we ons geen zorgen maken over de toekomst van...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Aanschuifmaaltijden

Boeren, Burgers en Buitenlui van de oude gemeente Zweeloo en omstreken! De Horecavereniging Zweeloo nodigt jullie ook dit voorjaar weer uit om aan te schuiven aan de bekende ...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder

Drentse Bespaarmarkt komt in de gemeente Coevorden

Wilt u ook een energiezuinig huis met een lage energierekening en meer wooncomfort? Op dinsdag 26 maart organiseert de gemeente Coevorden samen met het Drents Energieloket een Bespaarmarkt over het toepass...

dinsdag, 19 maart 2019

Lees verder
Willekeurige foto