.

.

 

.

Almaatshof in Benneveld open tijdens de VELT eco-tuindagen

Tijdens de eco-tuindagen op 1 en 2 juni a.s. stellen ruim 200 leden van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT) hun tuinen open voor het publiek. Dit jaar doet voor het eerst een tuin in de gemeente Coevorden mee. In de Almaatshof, de tuin van Ellen en Gijsbert Six, kunnen liefhebbers van biodiversiteit en natuurlijk tuinieren hun hart ophalen.

Op het terrein met een totale oppervlakte van 2,5 hectare bevinden zich een moestuin, fruitbomen, houtwallen, kruidenrijke graslanden en een bijenstal. Er graast een kleine kudde Drents Heideschapen en er scharrelen Drents Hoen kippen rond. De tuin grenst aan het netwerk van ecologisch beheerde bermen rond Benneveld.

Ellen en Gijsbert Six heten iedereen van harte welkom en vertellen graag over hun tuin en al zijn bewoners. Het adres is: Almaatsweg 5, 7856 TJ Benneveld. Openingstijden: zaterdag 1 en zondag 2 juni tussen 10.00 en 17.00 uur.Meer informatie over deze en andere tuinen is te vinden op: www.velt.nu/ecotuindagen/almaatshof 

Oes Eig'n Kraantien d.d. 28 mei 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel