.

.

 

.

Zweeler dorpen in de greep van Pokémon-rage

Wie denkt dat de Pokémon-rage onze omgeving heeft overgeslagen, heeft niet de Pokémon-Go-app op zijn mobiel.

En wie denkt, bij het zien van mensen (klein én groot!) die intensief naar hun schermpje turen, dat zij de weg, een muzieknummer of andere info zoeken: het kan ook wat anders zijn.

Zij zien wat jij niet ziet: Pokémon! In soorten en maten.

Voor de niet-kenners hierbij enige uitleg, gevonden in Wikipedia: “Het spel maakt gebruik van augmented reality en gps om animaties te projecteren op beelden van de camera van een smartphone. In het spel moeten spelers virtuele Pokémon zoeken, ze vangen en daarna trainen. De virtuele Pokémon kunnen gevonden worden op veel plekken in de echte wereld.”

En Zweeloo en omgeving blijkt deel te zijn van deze ‘echte wereld’. De Pokémon zijn bijvoorbeeld te vinden bij ‘de gebroken steen’, het water-monument bij de brug tussen Aalden en Zweeloo, en bij het kunstwerk Vork en Lepel, aan de Koemarsendrift. Ook bij de ‘meditatieboom’ aan de Brinklanden in Zweeloo. De Aelder Meent is ook een Pokémonplek. Evenals de Jantina Hellingmolen. Aldus een Pokémonspeler, die tevens aangaf het niet alleen maar als een spelletje te beschouwen, maar dat het ook best leerzaam is: je topografiekennis vergroot zich. Het ‘Kijkduin-effect’ (waar hórdes Pokémonspelers de duinen vertrapten) is hier nog niet gezien, en zo moet het ook maar blijven. Zweeloo neemt een klein plekje in, in zowel de echte, als de Pokémonwereld. 

De redactie van O.E.K. is benieuwd of er in onze buurt nog meer Pokémon-plekken zijn, en houdt zich aanbevolen voor tips (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Oes Eig'n Kraantien d.d. 4 juni 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel