.

.

 

.

Het is Uit de kunst wat Benneveld laat zien!

Benneveld mag dan wel zo’n beetje het kleinste dorp binnen het Zuidenveldfeest in Zweeloo zijn, het dorp telt wel heel veel creatieve bedrijfjes en dito creatieve mensen. Bijna een garantie, zou je denken, voor verrassende en misschien wel winnende ontwerpen voor de boog, straat- en wagenversiering.

OEK was benieuwd naar de stand van zaken en stapte even binnen bij Karin van Gijtenbeek, spin in het web voor het Bennevelder versierteam.

 

 

Uit de kunst
We treffen Karin (63) en partner Nico (66) druk in de weer in de grote schuur achter het huis. We hoeven niet te raden waaraan gewerkt wordt. Dat is overduidelijk het komende Zuidenveld, als we om ons heen kijken. En laten we het direct maar zeggen: het ziet er best wel mooi, indrukwekkend en creatief uit. Uiteraard verklappen we hier niets. We volstaan met de constatering dat het letterlijk en figuurlijk uit de kunst is.

De schuur van Wim en Jellie
Het zenuwcentrum van de Bennevelder bouw- en versieractiviteiten is overigens niet de kapschuur van Karin en Nico, maar de schuur van Wim en Jellie Brinks een eindje verderop aan de Bennevelderstraat. Ongeveer 20 inwoners, mooi verdeeld over mannen en vrouwen, komen regelmatig langs om een handje te helpen, vertellen Karin en Nico. Twintig? Is dat niet een beetje weinig op een totaal van zo’n 140 inwoners, vragen we.

Goede hoop
Karin: “Tja, je merkt toch dat de animo onder de inwoners wat afneemt. Ongetwijfeld speelt mee dat een groot deel van de inwoners van oorsprong niet uit Benneveld komt en niet echt met het Zuidenveld gevoel is opgegroeid. Toch heb ik goede hoop dat naarmate het Zuidenveldfeest dichterbij komt, de opkomst in de schuur van Wim en Jellie alleen maar zal toenemen. En laten we eerlijk zijn, wat is er nu gezelliger dan samen als inwoners iets moois te maken voor dit prachtige dorp.”

Volgens Nico ligt Benneveld met nog een kleine maand te gaan aardig op schema. Mede dankzij een mooie financiële bijdrage van buurtvereniging De Naobers vallen de kosten tot dusver reuze mee. Het gebruik van sloophout mag hierbij ook niet onvermeld blijven, horen we van hem. “Goedkoop en ook nog eens milieuvriendelijk, wat wil je nog meer.” Of de jury dat straks maar even in de oren wil knopen?

Een bijzondere combinatie: quilts en biljarten
Karin en Nico wonen sinds 1982 met heel veel plezier in Benneveld. Velen kennen Karin waarschijnlijk niet alleen als inwoner van Benneveld, maar ook van haar quilts en haar quiltatelier “De Kapschuur”. We mochten enkele van haar quilts bewonderen in de ruimte, die zij plagerig de “mancave” noemt: de plek waar Nico en de Bennevelder biljartclub hun biljartkunsten kunnen en mogen vertonen. We kunnen kort zijn: in één woord prachtig!

De fraaie boog van Benneveld – acht jaar geleden aan de Burg. Tonckensstraat – Nerthus godin van de vruchtbaarheid. (Archieffoto: Ina Brinks)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 juni 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel