Artikel
Stemmen op aanvragen dorpsbudget Aalden? Nou en of!

Op het moment van schrijven hebben al 642 mensen hun stem uitgebracht op een of meer  aanvragen voor een bijdrage uit het dorpsbudget. Dat is al bijna drie maal zoveel als vorig jaar aan het eind van de stemmingen. Men kan op maximaal 3 aanvragen stemmen.

Gemiddeld hebben stemmers 1.8 aanvragen uitgekozen. Hoewel het digitale stemmen nog tot zaterdag 13 april 14.00 mogelijk is en er op papier dan tussen 10.00 en 14.00 uur in de COOP gestemd kan worden, kunnen er al voorzichtig wat conclusies getrokken worden:

  • Net als in Zweeloo vinden veel inwoners het heropenen van een jeugdsoos in het Spilhonk topprioriteit. In Zweeloo 142 stemmen en nu al 363 (32% van het totaal) in Aalden. Dat betekent dat ook veel volwassenen hierop hebben gestemd.
  • Veel jongeren hebben al gestemd - al dan niet - na oproepen op Facebook. Erg fijn dat zij zich zo betrokken voelen. Ook Sweelpop krijgt veel stemmen: 228, zo’n 20% van het totaal.
  • De aanvragen van het zwembad en het openluchtspel strijden om de derde plek
  • Zuidenveld krijgt relatief veel minder stemmen dan in Zweeloo. Veel gehoord argument: de straten zijn al lekker bezig en redden zich wel.
  • Opvallend vind ik dat de voorstellen ter opfleuring van het dorp relatief weinig stemmen trekken
  • De energietransitie lijkt nog niet te leven in ons dorp. Slechts 15 stemmen tot nu toe
  • Vorig jaar dik winnaar: de Korenhof met de braintrainer. Dit jaar hekkensluiter; een betonnen bank ziet kennelijk bijna niemand zitten.
  • De betrokkenheid van bewoners bij het stemmen is geweldig, want zelfs twee oproepen in OEK en veel op Facebook getuigen hiervan.

Nog niet gestemd? Het kan dus nog tot en met zaterdag. Hopelijk tot ziens in de COOP!

Hans Terbach

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 april 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Paasbult vakkundig in de hens

De droogte dreigde nog even roet in het eten te gooien, maar de paasvuren in onze dorpen konden eerste en tweede Paasdag gewoon doorgang vinden. Een mooi gegeven, want deze aloude ...

woensdag, 24 april 2019

Lees verder

Pluk&Deel verkoopt gedroogde appelstukjes ....

.... op vrijmarkt in Zweeloo voor het zwembad. Onlangs werd bekend dat de L.E.E.F. fair die al 6 jaar in Zweeloo gehouden werd ten bate van het Zwembad Zweeloo dit jaa...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder

Paaseieren zoeken Zweeloo

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd organiseerde Dorpsbelangen Sweel op Paaszaterdag het traditionele Paaseieren zoeken met een extra cadeautje voor de vinder van het gouden ei. Paashaas Jansje zorgde voor een gro...

dinsdag, 23 april 2019

Lees verder
Willekeurige foto