Artikel
Duofiets-promotor Jan de Vries draagt stokje over aan Henk Askes
Jan de Vries heeft afgelopen week afscheid genomen als voorzitter van het Duofietsen in de voormalige gemeente Zweeloo. De Aaldenaar heeft de voorzittershamer overgedragen aan Henk Askes.

De nieuwe voorzitter uit Meppen heeft zich - net als zijn voorganger - als doel gesteld om het duofietsen bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Het initiatief is bedoeld voor ouderen, mensen met een beperking of tijdelijke blessure die graag samen met een vrijwilliger willen gaan fietsen.

Het Duofietsen is een welkom initiatief, want wat is er mooier dan op de fiets de prachtige omgeving te verkennen. ‘Met de duofietsen kunnen minder mobiele mensen samen met vrijwilligers een fietstocht maken. Er zijn veel ouderen en mindervaliden die er graag met de fiets op uit zouden willen gaan, maar dat niet meer durven of kunnen. Samen fietsen brengt mensen met elkaar in contact en in beweging. De duofiets is uitgerust met een elektrische trapondersteuning. Hierdoor is meetrappen van de deelnemer niet noodzakelijk.’

Er wordt gefietst vanaf half april tot half oktober vanaf ouderencentrum De Korenhof in Aalden. Inwoners die niet in de Korenhof wonen kunnen vanaf hun eigen adres worden opgehaald. 'De gezelligheid, het doorbreken van het sociale isolement, je hoort er weer bij!’, zegt Askes, die zelf al een aantal jaren als vrijwilliger bij het duofietsen betrokken is.

In overleg met de deelnemers wordt een route gekozen waar ze zelf graag naar toe willen. ‘Onderweg gaan we ook gezellig koffie drinken. We hebben kort geleden een bijeenkomst in de Korenhof georganiseerd om het Duofietsen meer in de publiciteit te brengen. De komende zomermaanden gaan we in dat kader ook een gezellige middag organiseren voor deelnemers en vrijwilligers', aldus Henk Askes. Voor meer info over het Duofietsen kunnen u contact opnemen met Henk Askes tel.nr. 06 - 24 42 60 51.   

Foto: Jan de Vries was jarenlang de promotor van het Duofietsen. Afgelopen week heeft hij het stokje overgedragen aan Henk Askes.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 14 mei 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Gevonden:

In Aelderstraat, tussen Meppen en Aalden. Zwarte pet, merk NY van (jonge?) jon...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder

Overlast op wandelroute Aalden Rondomme

Het laatste half jaar is er langs de wandelroute Aalden Rondomme sprake van overlast: routepaaltjes die verdwijnen of vernield worden! Daar kwam in de Coronatijd andere overlast bij, groepen jongeren maken gebruik van de pick...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder

De Gazelle bezoekt de Broeklanden

“De koolmeesjes hebben het toch maar mooi getroffen”, kon de Gazelle niet nalaten te zeggen. “Ze hebben dit jaar de slaapplaatsen voor het uitkiezen en hun kostje is met al die...

dinsdag, 26 mei 2020

Lees verder
Willekeurige foto