Artikel
Duofiets-promotor Jan de Vries draagt stokje over aan Henk Askes
Jan de Vries heeft afgelopen week afscheid genomen als voorzitter van het Duofietsen in de voormalige gemeente Zweeloo. De Aaldenaar heeft de voorzittershamer overgedragen aan Henk Askes.

De nieuwe voorzitter uit Meppen heeft zich - net als zijn voorganger - als doel gesteld om het duofietsen bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Het initiatief is bedoeld voor ouderen, mensen met een beperking of tijdelijke blessure die graag samen met een vrijwilliger willen gaan fietsen.

Het Duofietsen is een welkom initiatief, want wat is er mooier dan op de fiets de prachtige omgeving te verkennen. ‘Met de duofietsen kunnen minder mobiele mensen samen met vrijwilligers een fietstocht maken. Er zijn veel ouderen en mindervaliden die er graag met de fiets op uit zouden willen gaan, maar dat niet meer durven of kunnen. Samen fietsen brengt mensen met elkaar in contact en in beweging. De duofiets is uitgerust met een elektrische trapondersteuning. Hierdoor is meetrappen van de deelnemer niet noodzakelijk.’

Er wordt gefietst vanaf half april tot half oktober vanaf ouderencentrum De Korenhof in Aalden. Inwoners die niet in de Korenhof wonen kunnen vanaf hun eigen adres worden opgehaald. 'De gezelligheid, het doorbreken van het sociale isolement, je hoort er weer bij!’, zegt Askes, die zelf al een aantal jaren als vrijwilliger bij het duofietsen betrokken is.

In overleg met de deelnemers wordt een route gekozen waar ze zelf graag naar toe willen. ‘Onderweg gaan we ook gezellig koffie drinken. We hebben kort geleden een bijeenkomst in de Korenhof georganiseerd om het Duofietsen meer in de publiciteit te brengen. De komende zomermaanden gaan we in dat kader ook een gezellige middag organiseren voor deelnemers en vrijwilligers', aldus Henk Askes. Voor meer info over het Duofietsen kunnen u contact opnemen met Henk Askes tel.nr. 06 - 24 42 60 51.   

Foto: Jan de Vries was jarenlang de promotor van het Duofietsen. Afgelopen week heeft hij het stokje overgedragen aan Henk Askes.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 14 mei 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Zuidenveld Nieuwsbrief 8

Beste inwoners, We zijn er zo goed als klaar voor! We zijn begonnen met de opbouw van het terrein. Ook zien we steeds meer versieringen in de straten. Wat een cre...

dinsdag, 9 juli 2019

Lees verder

Tophit "In Zweeloo kan alles !"

* Inwoners Zweeler dorpen al helemaal in Zuidenveldstemming * Zweeloo zorgt voor wauw-effect met 'metersgroot kunstwerk' De Zweeler dorpen bruisen aan de vooravond van Zuidenveld 2019 van enthousiasme en van de kun...

dinsdag, 9 juli 2019

Lees verder

Kijkje in keuken TastyBasics tijdens Zuidenveldfeest Zweeloo

Bedrijf in Aalden continu in ontwikkeling om mensen gezonder te maken. In de proefkeuken van TastyBasics in Aalden – het bedrijf in gezonde basisvoedselproducten – kan het publiek tijdens de Zuidenveldtentoonstelling van vrijdag...

dinsdag, 9 juli 2019

Lees verder
Willekeurige foto