.

.

 

.

Aloude voetbalclash tussen Meppen-Noord en Meppen-Zuid weer op de kalender

Slag van Meppen wordt op zaterdag 31 augustus a.s. in ere hersteld. Meer dan een kwart eeuw na de laatste voetbalclash tussen Meppen-Noord en Meppen-Zuid komt de legendarische burentwist weer op de agenda. Op zaterdag 31 augustus nemen de ‘beste’ spelers van beide dorpsdelen het tegen elkaar op. Plaats van handeling is het befaamde ‘Gat Van der Vinne" aan de Dennekampen.

Gert Naber, Gert Kuipers, Sjoert Ubels en Sietse Kregel zijn de initiatiefnemers van deze voetbalklassieker. Het viertal kijkt er nu al reikhalzend naar uit. Sjoert Ubels trapt af. ‘Tijdens één van de vele bacchanalen - die in de wintermaanden in een befaamd Mepper etablissement worden gevierd - vertelde Gert Kuipers over de traditie van het voetbal in Meppen. Eerst werd door Gert de legende van v.v. KMD benoemd, de Kleine Möpper Dikkonties en als vanzelf kwam het gesprek op de jaarlijkse wedstrijd van Meppen-Noord tegen Meppen-Zuid: beide kanten van de Mepperstraat. Gekscherend zeiden wij dat we dit wel weer eens konden gaan oppakken, en dat resulteerde in een eerste officiële vergadering.’

Clublogo SV Möpp'n

Buurman Gert Naber schiet in de lach…..’Vele vergaderingen volgden, al dan niet met hoge opkomst. Veel werd er direct geregeld, en sommige zaken kwamen steeds weer terug in de notulen en de agenda. Neem bijvoorbeeld de bal waar we mee gaan spelen. We wilden graag spelen met een ouderwetse bal ….zo'n bruine met stiksels. Net zo een als in ons clublogo. Het had nog al wat voeten in aarde, maar na flink aandringen is me dit op de valreep toch nog gelukt.’ Gert showt trots de bal, compleet met teamnaam. ‘Een uniek exemplaar dus. Deze willen we na afloop van het toernooi veilen; zodat we de opbrengst kunnen gebruiken voor een volgende editie.’

Behapbaar

Gaandeweg werden de plannen concreet en nu staan de vier organisatoren aan de vooravond van voor de eerste editie van het toernooi van SV Möpp'n. Gert Kuipers blik alvast vooruit. ‘De eerste Slag om Meppen gaat plaatsvinden op 31 augustus a.s. vanaf ongeveer 16.00 uur in het "Gat Van der Vinne" aan de Dennekampen. We willen het eerst nog niet direct grootschalig opzetten. Dus niet te groot maken omdat je als organisatie daar dan ook zelf verantwoordelijk voor bent. Het moet allemaal behapbaar blijven, zeker omdat we in de stadium (nog) geen sponsoren willen vragen’, zegt Kuipers, die de voorzittershamer van het kersverse SV Möpp'n hanteert.

Speelgerechtigd

Er komt echter, hoe kleinschalig dan ook, best nog wel wat bij kijken als je het leuk wilt opzetten. ‘Daarom organiseren we dit jaar een toernooi waarbij (old)-Möpper, (ex)-Meppenaren en leden van het Twientiesveen speelgerechtigd zijn. Mocht het dit jaar een doorslaand succes worden dan willen we bij volgende edities misschien ook teams van elke kern uit de voormalige gemeente Zweeloo uitnodigen. Dit is uiteraard afhankelijk van de animo van de spelers, toeschouwers en de kampioenen van de derde helft….!’

Sietse zorgt voor biljartlaken

Sietse Kregel zorgt er met zijn kennis en kunde voor dat het veld er als een biljartlaken bij ligt. ‘De lijnen worden gekalkt en de wedstrijden staan onder leiding van een professionele scheidsrechter. Alleen de VAR heeft Meppen nog niet aangedaan.’

Gezellige afterparty

Het toernooi wordt ingeluid met een kinderactiviteit, met bijbehorende prijzen. Daarna volgen de wedstrijdjes. ‘We formeren teams al naar gelang het aantal aanmeldingen. Dit kan gemengd zijn, maar ook specifieke damesteams. We weten natuurlijk allemaal dat dames de laatste tijd op voetbalgebied veel beter presteren dan de heren. Na de prijsuitreiking en de veiling willen we de avond graag gezellig afsluiten. Voor de inwendige mens zal uiteraard goed worden gezorgd. Er is een lekker stukje vlees beschikbaar (moet vooraf  opgegeven worden) en ook zijn er voldoende drankjes. Dit alles gelardeerd met muziek.

Opgave

Opgave voor deelname aan kinderactiviteit, voetbalwedstrijd en/of afterparty kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door het sturen van een privébericht naar de speciale facebookpagina @svmoppn. Uiteraard is iedereen, ook de niet-Möpper, welkom om aan te moedigen en de 3e helft mee te vieren. We hopen op jullie aanwezigheid!

Bij de foto: Gert Naber, Gert Kuipers, Sjoert Ubels en Sietse Kregel zijn druk bezig om het veld speelklaar te maken.

Oes Eig'n Kraantin d.d. 30 juli 2019.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel