.

.

 

.

Gastexpositie aquarellen Dirk Werner, nu samen met werken van zijn vrouw Etty.

Wegens succes op herhaling: In Kunstenaarsherberg Zweeloo is -wegens succes- een expositie ingericht met niet eerder geëxposeerde aquarellen van voormalig predikant (1953-1959) te Zweeloo, Dirk Werner. Deze keer omvat de tentoonstelling niet alleen aquarelen van hem zelf, maar ook van zijn vrouw Etty Werner-van der Most van Spijk.

Openingstijden: zaterdag- en zondagmiddagen vanaf zondag 4 augustus tot en met 15 september van 13.00-17.00 uur. De herberg is gevestigd aan de Hoofdstraat 15, achter Bistro Tante Sweel.

Dick Werner wordt in 1923 geboren als zoon van een predikant in Deventer. Hij groeit op in een kunstminnend milieu en als zijn vader ziet dat hij graag en goed tekent, doet hij hem in de leer bij een dan bekende Deventerse kunstenaar Engelbartus Bokhorst. Bokhorst overlijdt in 1939 op 68-jarige leeftijd en Werner zal dus les gehad hebben van een leermeester op leeftijd. Maar Bokhorst was fit genoeg om met zijn leerling, met een waterverfdoosje achter op de fiets, rond te fietsen door de natuur rondom Deventer. Tijdens deze tochten leerde hij ‘zien’, wat hij later omschrijft als het fundament van het artistieke plezier: “of het nu zien is van binnen of van buiten, kunst begint bij jezelf”.

Bij de foto: schilderij van Dirk Werner

Oes Eig'n Kraantien d.d. 30 juli 2019

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel