.

.

 

.

Hof van Been opnieuw toneel van topsport én gezellige hippische visite

‘De Drie’ prooi voor 16-jarige springruiter Robin Sikken. De tweede editie van het hippisch evenement ‘De Drie’ werd zondagmiddag gewonnen door Robin Sikken. De 16-jarige springruiter uit Hollandscheveld stuurde in de Hof van Been voor ruim 400 toeschouwers zijn machtig springend paard Easy Boy over een olympische hoogte van 1.80 meter.

Anouk Vos pakte het zilver en Marianne Boerema completeerde het podium. Publieksheld Mike Brandt uit Erm strandde in de derde ronde op 1.50 meter.

De Drie - Albert Renting, Willem Schepers en Joop Timmer - trokken opnieuw de stoute schoenen aan.  De Drie: Verwijzend naar drie hindernissen, drie organisatoren, driehonderd euro prijzengeld, drie dagen voorbereidingstijd, drie soorten consumpties per drie te bestellen…..

Geen imposante piste met tribunes en geen vijftien combinaties, maar wel sfeer en gezelligheid. Daar is het volgens de organisatoren ook vooral om te doen. ‘Je ziet het: het is één grote hippische visite, met uiteraard wel een wedstrijdelement.’

Magneet voor paardensportliefhebbers
Volgend jaar de derde en tevens laatste editie van De Drie. “We hebben vooraf afgesproken dat we drie edities organiseren. Het is immers niet voor niets De Drie…..’ De organisatoren hopen in ieder geval dat in de nabije toekomst de tweede zondag van augustus in het teken blijft staan van paardensport. ‘De traditie moet in Zweeloo in ere worden gehouden. In welke vorm dan ook. Zweeloo is echt een magneet voor paardensportliefhebbers. Dat heeft het recente verleden bewezen.’

Joop Timmer (voorgrond) kijkt met spanning naar de finale van de tweede editie van De Drie, waarin Robin Sikken uit Hollandscheveld met zijn 10-jarige ruin Easy Boy de hoofdrol voor zich opeiste. (Foto: Hans Jansen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 augustus 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel