.

.

 

.

Handbalster Mariël Beugels voelt zich thuis bij SG 09 Kirchhof in hartje Duitsland

Mariël Beugels uit Benneveld heeft de Bundesliga-club HSG Bad Wildungen Vipers verruild voor SG 09 Kirchhof. De club uit Melsungen – in de Duitse deelstaat Hessen - speelt in de tweede Bundesliga.

De 21-jarige jeugdinternational en oud-speelster van E&O mocht uitkijken naar een nieuwe club. ‘Bij SG 09 Kirchhof had ik direct een goed gevoel. Het is een club met ambities, maar ik zie Kirchhof zeker niet als mijn eindstation. Ik wil nog steeds een stap hogerop. Daarvoor probeer ik mijn uiterste best te doen om me in de kijker te spelen. Dat wil elke jonge speelster.’

Tophandbal
Mariël woont niet alleen in het land dat garant staat voor tophandbal, maar ook van de onbegrensde snelheden, op de Autobahn dan. Als we de grens bij Zwartemeer zijn gepasseerd, gaat de voet flink op het gaspedaal. Over de drukke Duitse Autobahn A1 staan we binnen drie uur voor de deur bij Mariël in Melsungen. Met ruim 13.000 inwoners een idyllisch stadje in hartje Duitsland.

Overstap naar Bundesliga
In 2016 verliet Mariël E&O. Na een half seizoen bij VOC maakte ze als 18-jarige de gewaagde overstap na de Bundesliga. Na een leerzame periode bij HSG Bad Wildungen Vipers is de spelmaakster klaar voor een nieuw avontuur bij runner-up SG 09 Kirchhof. Aan de omgeving zal het niet liggen. Wie rondrijdt in de deelstaat Hessen ziet direct waar de inspiratie voor de sprookjes vandaan kwamen. En waarom de sprookjes van de wereldberoemde gebroeders Grimm gelinkt zijn aan zovele plaatsen in deelstaat Hessen.

Prachtige locatie
De gemeente Melsungen heeft een prachtige natuur. Uitgestrekte bossen, romantische rivierdalen, bloeiende bergweides in het middelgebergte en glooiende heuvels. Gewoon ongedwongen relaxen en genieten van het landleven. De regio kent bovendien vele mooie oude kastelen, dorpen en klooster. Een prachtige regio om bij weg te dromen.

Fulltime handbal
Mariël heeft echter weinig tijd om weg te dromen. Voor haar staat vrijwel alles in het teken om de sportieve dromen waar te maken. ‘De eerste indruk is goed. Samen met twee landgenoten maak ik deel van de beloftevolle selectie van trainer-coach Christian Denk. De club is twee jaar geleden gepromoveerd naar de tweede Bundesliga en eindigde afgelopen seizoen keurig in de middenmoot. Er zit nog voldoende rek in deze selectie.’ Mariël heeft op dit moment geen verlangen om terug te keren naar Nederland. ‘Ik ben bij Kirchhof fulltime met handbal bezig en dit is een prima omgeving om mij verder te ontwikkelen. Daarnaast wil straks nog een Thuisstudie oppakken. Dus studeren wanneer het me uitkomt en past binnen het trainingsprogramma. Aangezien ik in deze aanpak geen bijeenkomsten op school hoef bij te wonen, kan ik mij in m’n eigen tempo voorbereiden en studeren op die momenten die het best passen.’

Foto: Tina Kolthof

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 augustus 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel