.

.

 

.

Open Monumentendagen op 14 en 15 september

Dit jaar worden op 14 en 15 september a.s. weer de landelijke Open Monumentendagen gehouden. Zoals al jaren het geval is, worden er in de gemeente Coevorden ook diverse activiteiten in de stad Coevorden en in de dorpen georganiseerd.

Het thema dit jaar is “Plekken van Plezier”. De activiteiten in de Zweeler dorpen zien er als volgt uit: 

*Frensenhoes in Meppen

Het Frensenhoes in Meppen is zowel op zaterdag 14 als op zondag 15 september van 10.00 tot 16.00 uur geopend. Hier worden oud-Hollandse spelletjes georganiseerd en een klompenmaker zal een demonstratie klompen maken geven. Ook zijn de houtzagerij, de werkplaats en de nieuwe schuur te bezichtigen.

Aalden: Op zaterdag 14 september wordt de Schildersdag in Aalden georganiseerd. Dit gebeurt in de open lucht, in Oud Aalden en bij de molen, door schilders die zich hiervoor hebben opgegeven. Tussen 10.30 en 14.30 kunt u hen aan het werk zien. Ook wordt er een wandeling langs de schildersplekken georganiseerd, vertrek 13.00 bij het Hoes van Hol-An in Oud Aalden. Kosten € 3,50, inclusief een kop koffie na afloop. Opgave vooraf niet nodig. U bent van harte welkom. De wandeling eindigt in De Drieklank, Kerkstraat 16, Aalden, waar de schilders hun gemaakte werken aan elkaar en belangstellenden zullen laten zien, vanaf ongeveer 15.00 uur. Ook welkom als u niet hebt meegewandeld.

Zweeloo: De smederij van Masselink is op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur geopend.

De NH Kerk in Zweeloo is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag van 12.00 tot 16.00 uur geopend. Hier zijn de kerk en de vaste tentoonstelling te bezichtigen.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 20 augustus 2019

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel