.

.

 

.

Bouwplannen project “Aalderdam” gewijzigd

Het plan om vier dorpsvilla’s te realiseren naast het bedrijfspand van Food Basics in Aalden is definitief van de baan. Er is te weinig belangstelling voor deze vorm van nieuwbouw. De teller bleef uiteindelijk steken op twee potentiële kopers.

Te weinig om een vervolg aan het bouwplan te geven, horen we van verkopend makelaar Epke Wiersma.

Aan ambities ontbrak het niet

Met het afblazen van de verkoop van de dorpsvilla’s komt er een eind aan het ambitieuze bouwplan “Aalderdam”. Aan ambities ontbrak het in de oorspronkelijke opzet zeker niet. Een appartementencomplex over drie woonlagen met 8 appartementen met daarachter vier geschakelde “luxe” levensbestendige woningen. Wonen op wat door sommigen wel “de mooiste plek van Aalden” werd genoemd: aan de Aalderstroom en met zicht op het mooie beekdallandschap. Dat zou het worden, het ideale plaatje.

Maar helaas. Er waren onvoldoende potentiële kopers, die zich lieten overtuigen. Eind 2017 werd al besloten om de bouw van de appartementen voorlopig in de ijskast te zetten. Mede omdat eigenaar Jan Buining van Food Basics aangaf wellicht het terrein zelf nodig te hebben voor uitbreiding. Anno nu is de verwachting dat het bedrijf inderdaad op (korte) termijn behoefte heeft aan meer kantoorruimte.  En nu is dus ook een streep gezet door de bouw van de vier dorpsvilla’s. Er waren voor deze vorm van wonen simpelweg onvoldoende kopers te vinden.

Wellicht toch nog bewoning

Is het nu dan helemaal over en sluiten? Nee, dat ook weer niet. Het voornemen is nu om tenminste één vrijstaande woning op het terrein te realiseren. Het overleg met de gemeente Coevorden hierover is nog gaande, waarbij welstandseisen uiteraard weer hoog op de agenda staan. De verwachting is dat nog dit jaar het aanbod van de grondkavel en de daarbij behorende voorwaarden bekend zullen worden gemaakt.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 27 augustus 2019

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel