Artikel
Zuidenveld Zweeloo: “Komp wal goed !”

In een vorige bijdrage heb ik al gemeld, hoe Zuidenveld de mensen bij elkaar brengt. De afgelopen maand heb ik ook weer dingen bijgeleerd. De 3-dagen van Zuidenveld staan niet in verhouding tot de voorbereidingstijd. Het gaat echt om de beleving in de eigen straat, en dat is en was genieten geblazen.

Alles wordt in de groep gegooid en dan gaat het vaak als volgt.: Iemand zegt iets;. “Zeg nou wat je bedoelt”, dan wordt dat toegelicht, of er komen tegenargumenten, maar een besluit wordt vaak niet duidelijk geformuleerd. Het gaat er erg democratisch aan toe, totdat de voorzitter of iemand anders zegt: “Het komt wal goed!”, en dat is dan het besluit. De meest door mij vernomen zin. En het mooiste: het komt wel goed omdat altijd iemand de verantwoordelijkheid op zich neemt om dan iets te doen. Het vertrouwen in elkaar vind ik mooi om mee te maken. De kracht in onze dorpen is dus heel groot.

Het gezellige samenzijn leidt daarnaast tot veel mooie gesprekken, ook over best moeilijke privésituaties. Door goed te luisteren help je elkaar alweer! Wat zien we een creativiteit, samenwerking en – niet onbelangrijk – wat een prachtige resultaten!

Ik wens u allen een geweldig Zuidenveld 2019!

Hans Terbach

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 juli 2019

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Foto's Zuidenveld 2019, dressuur en springwedstrijden

Justin Scheffer uit Aalden paradeert tijdens de Zuidenveldkeuring met twee Welsh pon...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder

Foto's Zuidenveld 2019

Joop Timmer en andere liefhebbers zetten de schouders eronder, met als resultaat een schapenkeuring op zaterdag, compleet met een keurmeester die speciaal vanuit Schotland was ing...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder

Bedankt

Waar een klein dorp groot in kan zijn! Wij blikken met een trots gevoel terug op een zeer geslaagd Zuidenveldfestival. Een geslaagd Zuidenveld krijg je alleen maar als je betrokken inwoners heb...

dinsdag, 16 juli 2019

Lees verder
Willekeurige foto