.

.

 

.

Drieluik Kinderopvang en Peuterspeelzaal definitief naar gemeentehuis

Oudercommissie stapt op : boos en teleurgesteld over 'opgedrongen' verhuizing Peuterspeelzaal Oes Speulplekkien en Drieluik Kinderopvang verhuizen ondanks bezwaren van de oudercommissie en ouders definitief naar het voormalige gemeentehuis aan de Marktstraat in Zweeloo. Dat heeft het bestuur van de Raad van Toezicht van Drieluik-Kinderopvang en de Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Coevorden (SPGC) gisteren bevestigd. Afgelopen week probeerde de oudercommissie de directies van Drieluik Kinderopvang en SPGC tijdens een tweede informatieavond nog op andere gedachten te brengen, maar er werd geen opening gevonden.

Het nijpend gebrek aan ruimte en het ontbreken van alternatieven binnen de Aeldermeent was voor de directies van Drieluik-Kinderopvang en SPGC uiteindelijk doorslaggevend. Directeur Geerte van den Wildenberg van Drieluik Kinderopvang legt het uit. “Tijdens de informatieavond van afgelopen week is opnieuw gesproken over de samenwerkingsintenties tussen de SPGC en Drieluik-Kinderopvang en over een consequentie daarvan, namelijk de voorgenomen verhuizing naar een nieuwe locatie in Zweeloo. Als laatste mogelijkheid om de voorzieningen voor opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar in de Aeldermeent vorm te kunnen geven is de optie genoemd om de ruimte van de bibliotheek daarvoor te ontwikkelen. Deze mogelijkheid is, in samenspraak met de bibliotheek, onderzocht en blijkt niet haalbaar.” De vrijkomende ruimte binnen de Aeldermeent zal aangewend worden ten behoeve van Tussen Schoolse- en Buiten Schoolse-activiteiten van Drieluik Kinderopvang. 'De ruimte zal dus vooral buiten de schooluren gebruikt worden. Drieluik zal graag in gesprek gaan met andere participanten, om deze ruimte tijdens de schooluren een meer multifunctionele bestemming te geven.'

De oudercommissie van peuterspeelzaal Oes Speulplekkien reageert boos en teleurgesteld op het besluit. 'Er is totaal geen draagvlak voor deze verhuizing. Ook niet bij andere partijen, zoals bijvoorbeeld de docenten en de directie van de basisscholen. Pas begin december zijn we van de verhuizing op de hoogte gesteld, maar we hadden van meet af aan al het idee dat onze mening er niet meer toe deed. De beide stichtingsbesturen waren reeds akkoord gegaan en vanaf februari moet het al lopen. Ook de passieve opstelling van de gemeenteraad heeft ons behoorlijk geïrriteerd. Men heeft het allemaal laten gebeuren. Onbegrijpelijk!', reageert voorzitter Alja Scholing. De oudercommissie is inmiddels uit onvrede opgestapt.

Opties om het multi-functionele centrum aan de Paardelandsdrift in Aalden uit te breiden of de bibliotheek te verhuizen naar het voormalige gemeentehuis zijn volgens de oudercommissie onvoldoende onderzocht. Verder hebben de ouders hun bezorgdheid geuit over de verkeersveiligheid. 'Bijna alle ouders hebben peuters op de peuterschool en kinderen op de basisscholen. Zij wonen praktisch allemaal in een straal van 0,5 kilometer rondom de Aeldermeent. Door de verhuizing ontstaat bij het brengen en halen straks een enorme verkeersconcentratie, want ouders gaan met de auto eerst naar de Aeldermeent en vervolgens naar de Markstraat in Zweeloo. Dit zal de verkeersveiligheid zeker niet ten goede komen', zo zegt de oudercommissie in een reactie. {jcomments on}

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel