.

.

 

.

Wezuperbrug loopt uit voor Burendag

‘Dit moeten jullie volgend jaar weer organiseren!’ Normaal gesproken is het eind september Burendag, maar in Wezuperbrug lukte het om organisatorische redenen niet om op 28 september gehoor te geven aan dit landelijk initiatief. Van uitstel kwam bepaald geen afstel, want afgelopen zaterdag werd de Burendag alsnog op touw gezet. Liefst 42 dorpsbewoners hadden zich aangemeld. ‘De opkomst was goed en zeer gevarieerd in leeftijd. Leuk om te zien dat een ieder heel vertrouwd met elkaar verschillende activiteiten uitvoerde’, blikt het bestuur van Ons Belang Wezuperbrug terug.

'Hallo Buren'
Enkele jaren geleden is er onder de noemen ‘Hallo Buren’ ook al een dag voor de dorpsbewoners van Wezuperbrug georganiseerd. ‘Het doel was toen een 'gezellig samenzijn' met de bewoners en het opknappen - in en rondom en aanbrengen van straatverlichting  - het Dorpshuis d’Aol Schoelstee. Met als afsluiting een barbecue.’

Bestrijding eikenprocessierupsen
De voornaamste klus tijdens de Burendag in Wezuperbrug: het en het opruimen van zwerfafval en het plaatsen van vogelnestkastjes, om het hoofd te kunnen bieden aan de eikenprocessierupsen. ‘Mede door een email van het Oranjefonds leek het ons een goede gedachte om dit tijdens de Burendag ter hand te nemen. Dankzij de plaatsing van vogelnestkastjes hopen we veel koolmezen naar Wezuperbrug te lokken, om zo de eikenprocessierups op een natuurlijke manier het leven zuur te maken. Ons Belang heeft de kastjes kant en klaar gekocht: 35 stuks in totaal en enkele vleermuiskasten. Afgelopen zaterdag werden de kastjes fraai beschilderd. Een klus voor jong en oud: de jongste schilder was amper 2 jaar en de oudste.......

Schildergroep en prikteam
Naast de schildergroep trok een zestien leden tellend prikteam door het dorp gewapend met prikkers, knijpers, afvalzakken, werkhandschoenen om het in de buurt rondslingerende afval op te ruimen. Veel leden van het prikteam lopen vrijwel dagelijks de routes en zeiden van te voren: ‘er ligt niets...het is schoon hier!’ Met zakken en grijpers op pad hebben ze toch liefst twaalf volle vuilniszakken opgehaald. Uiteraard veel plastic, blikjes, veel flessen, uitlaten, kleding.......tot ieders verbazing!

Paddenstoelen
Veel inwoners genoten tijdens het prikken van de herfstkleuren, die het dorp weer verfraaien. Wanneer je goed oplet is er ook een verscheidenheid aan paddenstoelen te zien. Plezier voor jong en oud. Door een ander team werden de vogelnestkastjes gelijk opgehangen en geven door het gekleurde uiterlijk ervan, het entree van Wezuperbrug een vrolijke tint.

Smaakvolle barbecue
Ter afsluiting werden de dorpsbewoners op een smaakvolle barbecue getrakteerd, waar ook weer andere buren zich bij aansloten. Het was een geslaagde ‘Burendag’! Met aan het slot een duidelijke boodschap: ‘Dit moeten jullie volgend jaar weer organiseren.’ Een mooi compliment voor het bestuur van Ons Belang, maar vooral ook dank aan de ‘Buren’ van Wezuperbrug.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 oktober 2019

LEDENVERGADERING ONS BELANG WEZUPERBRUG
Donderdag 10 oktober a.s. Algemene Ledenvergadering Ons Belang Wezuperbrug
Aanvang 20.00 uur in  Dorpshuis d’Aol Schoelstee.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel