.

.

 

.

Bach's Matthäus Passion in dorpskerk Sleen

Volledige uitvoering op Zondag 5 April 2020 om 15.00 uur. Collegium Musicum Traiectum uit Utrecht gaat de Matthäus Passion van Johan Sebastiaan Bach uitvoeren in de mooie dorpskerk van Sleen.

Het gaat om een uitvoering van ongeveer 50 orkest- en koorleden. Dit projectensemble voor jongvolwassen amateurmusici heeft inmiddels zijn sporen  verdiend. Het uit 1727 daterende stuk, voor velen het beste stuk dat Johannes Sebastiaan Bach ooit componeerde, combineert het indringende lijdensverhaal van Jezus Christus met een onovertroffen oratorium, een totaal zangstuk met orkest.

Muziek en Drents landschap. Een sterke combinatie.
Sinds de oprichting in 2015 stelt Collegium Musicum Traiectum zich ten doel werken uit de Barok en het begin van de Klassieke periode op authentieke wijze en op hoog niveau uit te voeren. Dat is ook de reden waarom juist deze groep is gevraagd. Het volume van de groep past goed bij de akoestiek van de uit de 15e eeuw daterende kerk van Sleen. Daarbij komt nog het boeiende landschap van zuidoost Drenthe waarin Sleen en de kerk zich bevinden.  Een bijzondere luisterervaring in een heerlijke omgeving.

Kaarten vanaf vandaag verkrijgbaar.

Kaarten voor deze bijzondere uitvoering gaan 25,00 euro p.p. kosten en zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via https://www.theaterhofpoort.nl/programma/ Contact kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook zullen er later in het jaar voor geïnteresseerden diner- en verblijf-arrangementen worden aangeboden.

Waarom de Matthäus Passion?
De initiatiefnemers van dit event zijn Klaas van der Meulen ( Emmen) , Hans Hordijk (Aalden) en Thomas Hendriksen (Zweeloo). Één van hen zei ooit: “De Matthäus? Daar moet je je geest even helemaal vrijgeven van Facebook en andere bezigheden. Multitasken kan niet bij de Matthäus. En dan ook nog barok Duits.” Het is Bachs dierbaarste werk; het is geniaal, meeslepend en vol dramatiek. Het is nu te horen, midden in het Drentse landschap.

Info bij: Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld,

Thomas Hendriksen ( Zweeloo)  Voorzitter 06 5320 2625  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geplaatst d.d. 8 oktober 2019

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel