Artikel
Gratis cursus voor ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’

Maatschappelijk Welzijn Coevorden geeft vervolg aan vrijwilligerscampagne.
Bas doet het elke week. Kim doet het drie keer per week. Geert doet het zes keer per maand.

Vorig jaar ging het Steunpunt Vrijwilligerswerk Coevorden met deze prikkelende affiches de boer op. Doel was om verenigingen en andere organisaties te laten zien dat het steunpunt kan helpen bij het werven en behouden van vrijwilligers. Er werd daarmee ingespeeld  op het tekort aan vrijwilligers bij veel verenigingen en stichtingen in de gemeente Coevorden.  Het stimuleren van vrijwilligerswerk komt mede voort uit het bestuursprogramma van de gemeente Coevorden. 

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving. Met vrijwilligers komen veel mooie dingen tot stand. Maar hoe houd je als vereniging of stichting voldoende vrijwilligers of hoe breid je het aantal vrijwilligers uit? Nieuwe bestuursleden, medewerkers in de sportkantine, organisatoren van activiteiten, noem het maar op. Vrijwilligers werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom biedt het Steunpunt Vrijwilligerswerk na de zomervakantie de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ gratis aan. 

Ervaringen
Verschillende organisaties uit de gemeente Coevorden namen deel aan de succesvolle cursus die in samenwerking met SportDrenthe werd opgezet. In de cursus krijgt een vereniging of stichting allerlei waardevolle tips met betrekking tot het werven en behouden van vrijwilligers. Daarbij wordt gekeken hoe op de vraag van individuele verenigingen en stichtingen ingespeeld kan worden.Ben je benieuwd wat het de Drostengroep Scouting Coevorden heeft opgeleverd? Of wil je de uitleg van SportDrenthe bekijken? Kijk dan op de site van het Vrijwilligerssteunpunt  voor de filmpjes.

Informatieavond
Het vervolg op de campagne start op donderdag 12 september. Dan organiseert het Steunpunt Vrijwilligerswerk een informatieavond over de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’.

De avond begint om 19.30 uur bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden aan de  Van Eijbergenstraat 5 in Coevorden. Is je interesse gewekt en heb je op 12 september ruimte in je agenda?

Geef je dan nu al op! Dat kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via 085- 2735256. Kun je die avond niet en heb je wel interesse? Neem dan ook contact op.

 

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto