Artikel
Inwoners in de wolken!

'We hebben genoten van de bijzondere ervaring van een ballonvaart’. Bijna veertig inwoners zagen zaterdagavond alsnog een droom in vervulling gaan. Namelijk een tocht met een luchtballon.

Deze belevenis kon tijdens het Zuidenveldfeest vanwege de weersomstandigheden geen doorgang vinden, maar afgelopen zaterdag kon het sein op groen.

Een prachtige dag boordevol zon en naarmate de dag vorderde een zeer bescheiden windkracht 2. Het waren ideale omstandigheden voor een ballonvaart. Omstreeks 19:30 uur stegen vier indrukwekkende gevaartes in een vloeiende beweging op van het veld nabij dorpshuis De Spil.

In de warme kleuren van de avondzon met zoveel enthousiast zwaaiende familieleden en bekenden genoten de inwoners met volle teugen van de spanning van het opstijgen en de mooie vergezichten. Het was een ademloos mooi gezicht en een onvergetelijke ervaring voor de ballonvaarders, die alles onder hun snel kleiner zagen worden.

Na een prachtige vaart via Wezup, met een maximale hoogte van bijna 2.000 meter, wisten de ervaren piloten de ballonen rustig neer te zetten in weilanden nabij de Zweeler dorpen. Hier werden de inwoners gedoopt volgens traditie, en traden ze toe tot de adel van het luchtruim.

Het is een droom van velen: een vaart maken in een luchtballon. Voor bijna veertig inwoners uit de Zweeler dorpen werd deze droom zaterdagavond werkelijkheid. (Foto’s: Ina Brinks)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 3 september 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Laatste nieuws

Drentse Seniorendag nieuwe stijl!

De 5e Editie van de Drentse Seniorendag gaat in de herkansing! Vorig jaar werd de Drentse Seniorendag op het laatste moment afgeblazen i.v.m. tropische temperaturen. Ook eerdere edities hebben te mak...

vrijdag, 21 februari 2020

Lees verder

Harrie Hartemink geniet na van spectaculair verjaardagsfeest

Harrie Hartemink mocht afgelopen week alweer 35 kaarsjes uitblazen. De bewoner van Woongroep Zweeloo kan terugblikken op een onvergetelijk verjaardagspartijtje. Tot zijn grote verrassing werd hij opgehaald door een colonne van&nbs...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Wezuperbrug krijgt nieuwe brug

Op donderdag 27 februari voorlichtingsbijeenkomst in dorpshuis. Donderdagavond zullen vertegenwoordigers van de gemeente Coevorden een presentatie verzorgen over de aan te leggen nieuwe brug over het Ora...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder
Willekeurige foto