Artikel
Praalwagen Meppen schittert ook op oogstcorso in Raalte
Organisatie onder indruk van ‘nummer 1’ tijdens Zuidenveldfeest. Het is een inmiddels traditie, dat de mooiste praalwagens van de Zuidenveldtoptocht ook tijdens het fameuze oogstcorso Stöppelhaene in Raalte te bewonderen zijn. Ook tijdens de 68e editie van het jaarlijkse oogstfeest was het Zuidenveld afgelopen week prominent vertegenwoordigd.

De organisatie van het corso in Raalte was zo onder de indruk van de praalwagen uit Meppen dat ze ze naar Overijssel heeft laten komen. Het was weliswaar een hele operatie om de wagen vanuit Meppen op de plaats van bestemming te krijgen, maar dankzij veel nijver en creativiteit is dat gelukt.

Donderdag reed de trotse 'nummer 1' van het Zuidenveldfeest onder schitterende weersomstandigheden door de fraai versierde straten van Raalte. Vele duizenden mensen bekeken de optocht. De kwaliteit was andermaal hoog. De bouwers van de wagens kregen veel lof toegezwaaid van publiek en juryleden: er werd een mooie derde prijs behaald in de A- categorie.

Aan de optocht in Raalte deden dit jaar meer dan 20 praalwagens mee, en verder onder meer zes muziekgroepen, twee loopgroepen, oldtimers, aanspanningen, en honderden kinderen met versierde fietsen, wagentjes en skelters. Het Sallandse Oogstfeest is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste festivals van Oost-Nederland en trekt jaarlijks veel duizenden bezoekers.

  

Meppen behaalde tijdens het Zuidenveld bij de praalwagens de eerste prijs. "Laat gaan wat was; accepteer was is; omarm wat komt.’ De praalwagen – hier op archieffoto - kreeg donderdag tijdens het oogstcorso in Raalte - met de verdienstelijke derde prijs - opnieuw veel lof toegezwaaid. (Archieffoto: Hans Jansen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 3 september 2019
 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Kunst & cultuurnieuws

Bibliotheken op dinsdag 24 september gesloten

Studiedag medewerkers. Op dinsdag 24 september 2019 gaan de medewerkers van de Drentse bibliotheken naar een gezamenlijke studiedag. De meeste bibliotheken zijn die dag ges...

vrijdag, 20 september 2019

Lees verder

Aan alles komt een eind:

Ook aan De Toorn van Thunaer. “En dat is wennen”. Het indrukwekkende Drentstalig muziek- en theaterspektakel De Toorn van Thunaer is definitief afgelopen. Zondagavond 8 september klonk tegen elf uur het...

dinsdag, 17 september 2019

Lees verder

Geslaagde schildersdag Zweeloo…

Onder deze naam werd ook dit jaar weer een ‘plein air’ schilderdag gehouden, georganiseerd door Tourist Info en Kunstenaarsdorp Zweeloo, op zaterdag 14 september. Vele superlatieven kunnen worden gebruikt om het suc...

dinsdag, 17 september 2019

Lees verder
Willekeurige foto