.

.

 

.

Wezup is al in kerstsfeer

Kerstmarkt Wezup 2019 op 14 en 15 december. Afgelopen zaterdag is er door 35 vrijwilligers een dag gebuffeld om de schuren en delen te versieren, de buitenverlichting aan te brengen, de aansprekende verlichte bogen met kerstster te plaatsen en kerstbomen langs de route te zetten. Het ziet er weer sprookjesachtig uit. De gebruikelijke lunch met de befaamde Hegen-gehaktbal vond weer gretig aftrek!

Veel te beleven langs de route
- Dit jaar zijn er 60 standhouders, verdeeld over 21 locaties. Hier zijn fraaie aan kerst-gerelateerde items te koop.

- Gedurende de markt is er veel muziek te beluisteren.

- Aan de inwendige mens is ook gedacht. De ijsvereniging staat er met poffertjes. De dorpsvereniging biedt een uitgebreid scala aan winterse gerechten. Na een jaar absentie bakt de familie Van der Breggen weer verse   oliebollen. Ook de pies, die vorig jaar gretig aftrek vonden worden weer aan de man gebracht. Uiteraard heeft HCR Hegen ook de deur los voor een smakelijk gerecht.

Entree en parkeren
Regelmatige bezoekers van de kerstmarkt Wezup weten inmiddels wel dat het parkeren en de entree gratis is. Ook dat parkeerders, die wat verder staan van de route gebruik kunnen maken van het gratis huifkarvervoer.

Deze 29ste Kerstmarkt korter dan voorgaande jaren
Het zal menig lezer niet ontgaan zijn dat de vrijdag dit jaar uit de programmering is geschrapt. Tijdens de evaluaties is gebleken dat zowel locatie-als standhouders drie dagen te belastend vonden. De organisatie heeft derhalve besloten hieraan dit jaar gehoor te geven en de markt te beperken tot twee dagen.

Openingstijden
Zaterdag 14 december: 14.00-22.00 uur
Zondag 15 december: 10.00-18.00 uur

                     

Met man en macht wordt de boog overeind gezet. (Foto: Cornelia Brugman)

De noeste vrijwilligers genieten van een lekkere lunch bij Wim Hegen. (Foto: Cornelia Brugman)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 10 december 2019            

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel