Artikel
Spannende finale Willem Tell Dorpentoernooi 2019
Schutters Wezuperbrug kruipen tegen Aalden door oog van de naald en zijn weer kampioen! Voor de 34e keer werd afgelopen vrijdag al weer het Willem Tell Dorpentoernooi georganiseerd. In totaal 36 schutters uit de zes dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo bonden met elkaar een sportieve strijd aan om uit te vinden welk dorp over het beste schuttersteam beschikt.

Even na 19.00 uur, ruim voordat het Drents kwartiertje was verstreken, waren vrijwel alle schutters al paraat en klaar voor de strijd. Na de verwelkoming door Hillebrand Hut namens S.V. Willem Tell begon het toernooi. Enthousiast aangemoedigd door hun teamgenoten losten de eerste schutters hun schoten. Elke schutter had de opgave om in 2 doorgangen telkens 5 schoten af te leveren met uiteraard een zo hoog mogelijke score. De maximale score per kaart is daarbij 50 punten.

Zeker talent….!
Na de 1e doorgang bleek dat er zeker talent aanwezig was, met een maximale score van 46 punten was de toon gezet. De vrouwelijke schutters lieten zich van hun beste kant zien, want met een gemiddelde score van 36,7 waren ze de mannen net de baas met een verschil van 0,1 punt. Met een totaal van op dat moment 239 punten ging de winnaar van de afgelopen jaren, Wezuperbrug, aan de leiding, op de hielen gezeten door Aalden met een verschil van slechts 8 punten. Het team van Aalden wist wat ze te doen stond!

En de Aaldenaren gingen ervoor, alles werd uit de kast gehaald om de winst nu eens in Aalden te houden. In de 2e doorgang dacht Wezuperbrug misschien onbedreigd naar de winst van die avond te kunnen gaan, maar na telling bleek hun resultaat nu beduidend slechter.

Zou het Aalden gelukt zijn?
Na het schieten volgde echter eerst de ontlading met het Rad van Avontuur waaraan fanatiek werd meegedaan en de prijzen over en weer werden gedeeld met het team en zelfs de tegenstanders – gezellig was het zeker. Toen was het moment daar: de uitslag van de avond.

De computer bracht duidelijkheid en liet een wel heel bijzondere eindstand zien van 457 punten voor zowel Aalden als Wezuperbrug, een heus ex aequo. Dat betekende kampen om de beker! Beide teams konden met 1 schot per schutter de definitieve winst van de avond zeker stellen – geen makkelijke prestatie echter als het al over elven is en je die avond al goed ‘nat’ gehouden bent. Na de 12 beslissende schoten bleek Wezuperbrug opnieuw met de beker naar huis te kunnen gaan, balen voor de schutters uit Aalden – maar ze waren er in al die jaren nog nooit zo dichtbij geweest. Dat belooft wat voor volgend jaar!

De winnende ploeg uit Wezuperbrug, v.l.n.r. Emiel Moes, Hans Prins (schutterskoning 2019), Luc Prins, Ester Prins, Mark Groote en Bert v.d. Bles. (Foto: Jansje Brands)

Schutterskoning Hans Prins en schutterskoning Marloes Oort 
Als koning van de avond kwam Hans Prins (Wezuperbrug) uit de bus met een totaal van maar liefst 85 punten, terwijl Marloes Oort (Wezup) met 78 punten de koningin van het toernooi bleek.  Natuurlijk werd er nog lang nagepraat en werden zelfs de plannen voor volgend jaar al uit de doeken gedaan. Het heeft er alle schijn van dat het dan wel eens Zweeloo zou kunnen zijn wat een serieuze gooi naar de winst gaat doen! Al met al een buitengewoon geslaagd en vooral gezellig toernooi wat al doet uitkijken naar de volgende editie!

Hans Prins werd gekroond tot schutterskoning 2019. (Foto: Jansje Brands)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 8 oktober 2019

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

Elsemieke Vlas wil met HVZ/Vivendi hogerop

“Saamhorigheid en overwinningsdrang zijn onze geheime wapens”. De handbalsters van HVZ/Vivendi zijn aan een ijzersterk seizoen bezig. De ploeg van Elsemieke Vlas rijgt het ene succes aan het andere in de eers...

dinsdag, 18 februari 2020

Lees verder

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo genomineerd voor Sportverkiezingen 2019

Richard Prakken en Trimclub Zweeloo zijn genomineerd voor de sportverkiezingen in de gemeente Coevorden. De 21-jarige Prakken is genomineerd in de categorie sportman/sportvrouw en de Trimclub Zweeloo prijkt op het lijstje...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder

De Gelpenberg viert 50-jarig jubileum met groot internationaal toernooi

“De keuze voor de Gelpenberg is een erkenning van de topkwaliteit en past bij onze ambitie”. Golfclub De Gelpenberg is komende zomer de trotse gastheer van de Pro Golf Tour (PGT).&...

dinsdag, 28 januari 2020

Lees verder
Willekeurige foto